Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.15. 06:09

Nyíregyháziak írják: Még hogy takarékos?!

<p>Nyíregyháza - Hétvégén kint volt vagy 25 fok, a lakásunkban épp 28. A környéken is tárva-nyitva az ablakok. Én, a tájékozatlan, nem tudtam, hogy a mi városunkban kabaréba illő módon kérni kell a fűtés leállítását.</p>

„Rendszer szinten … energiatakarékos” – írja a Nyírtávhő cégfilozófiája. Kár, hogy a Nyitás Programban részt nem vevő nyíregyházi családok szintje nem érdekel senkit. Ők nyilván nem tagjai a rendszernek. Hétvégén kint volt vagy 25 fok, a lakásunkban épp 28. A környéken is tárva-nyitva az ablakok. Én, a tájékozatlan, nem tudtam, hogy a mi városunkban kabaréba illő módon kérni kell a fűtés leállítását.

Ha ezt mondjuk, a trehány közös képviselő cég elmulasztja, szemrebbenés nélkül nyomják a meleget a rekkenőben is, akár egész nyáron. Kár, hogy az én pénzemmel rajtam kívül nem takarékoskodik senki. Most, amikor a csillagokban jár minden energiadíj, lehetne annyi problémaérzékenység a felügyelő bizottságban, netán a várost vezető – jelen esetben tulajdonos – testületben, hogy megváltoztatja ezt az ésszerűtlen szabályt. Veszem a fáradtságot és végignézem az ország összes távhőszolgáltatóját, hol van még ilyen „vajon kinek az érdeke?” módi.

Csodálkoznék, ha találnék még egy hasonló barátságtalan és irracionális szolgáltatót. Ígérem, ha mégis, beszámolok róla. Addig is várjuk közösen, hogy végre megszűnik a monopólium, és vége a szolgáltatást helyettesítő kiszolgáltatottságnak.

Vagy… vagy úgy járunk, mint a frigid nő az impotens férfival. Nem megyünk egymással semmire. Ők fűtenek, mi fizetünk és elrendeljük a pofazárat, mert belefáradunk a hiábavaló harcba. Nem marad energiánk. Nekünk nem…
Nagyné Kiss Dóra, Nyíregyháza

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!