Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.15. 12:48

Folytatja az ügyvédi munkát a nyíregyházi ombudsman-jelölt

<p>Nyíregyháza - Továbbra is a környezet önkéntes védője a köztársasági elnök ombudsman-jelöltje. Bogdányiné dr. Mészáros Ágnes szakmai alkalmasságát senki nem kérdőjelezte meg, a kétharmados többségben nem jutottak dűlőre a képviselők.</p>

Tudomásul vettem a parlamenti fejleményeket, már a jelölést is nagy megtiszteltetésként éltem meg – kommentált lapunknak az Országgyűlés döntését Bogdányiné dr. Mészáros Ágnes ügyvéd, akit a jövő nemzedékek országgyűlési biztosának jelölt Sólyom László köztársasági elnök.

Az új adatvédelmi biztossal egyetemben a parlament kétharmados szavazati többsége kellett volna a kinevezéséhez, ám a képviselők ismét nem jutottak közös nevezőre. Bogdányiné dr. Mészáros Ágnes elmondta: szakmai alkalmasságát senki nem kérdőjelezte meg – tulajdonképpen indoklás nélküli döntés született.

– A köztársasági elnök felkérésétől kezdve terveztem, dolgoztam, kész programom volt már, de most (ügyfeleim örömére) folytatom ügyvédi tevékenységemet és az önkéntes munkámat a környezetvédelemben. Eddig is sokan megkerestek az ország minden pontjáról, segítségemet kérve természet- és környezetvédelmi problémák megoldásában, ezután is számíthatnak rám – szögezte le kérdésünkre.

Kapcsolódó cikkek:

  • Továbbra sincs ombudsman
    Továbbra is üres az adatvédelmi biztos széke és az újonnan létrehozott jövő nemzedékek ombudsmanjának posztja is. Az Országgyűlés ugyanis harmadik nekifutásra sem szavazott hétfőn bizalmat az államfő két jelöltjének.

  • Nyíregyházi az ombudsman-jelölt
    Évtizedekig Nyíregyházán dolgozott különböző beosztásokban Bogdányiné Mészáros Ágnes, akit Sólyom László köztársasági elnök pénteken a jövő nemzedékek ombudsmanjának jelölt.

  • Megnevezte újabb ombudsman jelöltjeit Sólyom László
    Tóth Gábor Attila alkotmányjogászt jelöli az adatvédelmi biztosi posztra Sólyom László köztársasági elnök. A jövő nemzedékek ombudsmanjának pedig Bogdányiné dr. Mészáros Ágnes ügyvédet javasolja az államfő. Sólyom László péntek délelőtt a Sándor palotában mutatta be jelöltjeit a parlamenti pártok frakcióvezetőinek.

- Nyéki Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!