Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.19. 09:52

Összefogás Gávavencsellőn

<p>Gávavencsellő - A helyi Önkormányzat nehéz gazdasági helyzete ellenére minden anyagi áldozatot meghozott az iroda felszerelésére, a megyei rendőri szervek a létszám biztosítására.</p>

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei illetékes rendőri szervek, és a Gávavencsellő Nagyközségi Önkormányzat közös és sikeres együttműködésének eredményeként megnyílt Gávavencsellőn a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Ibrányi rendőrörs Gávavencsellői KMB csoport irodája.
Az átadó ünnepséget március 14-én tartották. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Tamás Lajos ezredes, a Nyíregyházi Rendőrfőkapitányság Rendészeti Igazgatója, dr. Gera Zoltán alezredes, Kapitányságvezető, Ónodi Sándor, az Ibrányi Rendőrörs megbízott Örsparancsnoka, Farkas Csabáné Balsa, és Hajnal András Tiszabercel polgármestere.
Dr. Karakó László, Gávavencsellő Nagyközség polgármestere köszöntötte az ünnepség részvevőit. Örömmel hangsúlyozta az alkalom jelentőségét. Nagy lépést tett a közrend-közbiztonság erősítésére, megőrzésére a Gávavencsellői Önkormányzat az Ibrányi Rendőrörssel együttműködve. A GávavencsellőiKMB Csoport Balsa és Tiszabercel közbiztonsági feladatait is ellátja majd.
2003-ban már működött Tiszti KMB Iroda Gávavencsellőn. Hatékonyan látta el feladatát, de átszervezések és egyéb problémák miatt bezárta kapuit. 2007-ben ismét felcsillant a remény a KMB iroda megnyitására, s az összefogás 2008. március 14-én eredménnyel járt. A helyi Önkormányzat nehéz gazdasági helyzete ellenére minden anyagi áldozatot meghozott az iroda felszerelésére, a megyei rendőri szervek a létszám biztosítására. A helyi lehetőségekhez mérten korszerűen felszerelt, számítógéppel, a szükséges technikai eszközökkel ellátott irodát vehettek birtokba a rend őrei, s az Önkormányzat a továbbiakban is minden segítséget megad a fenntartáshoz is.
Fontos az összefogás! – hangsúlyozta Tamás Lajos ezredes, rendészeti igazgató. S az összefogás jó példájának lehetünk tanúi Gávavencsellőn. Tamás Lajos elmondta, hogy a rendőrség és határőrség átszervezésével megváltozott, ugyanakkor meg is nőtt a rendőrség feladata, bizonyos szakterületek fejlesztésére volt szükség. Ez a térség kiemelt figyelmet érdemel. Fontos a szilárd közrend-közbiztonság, a bűnözés visszaszorítása. Ennek feltételei adottak Gávavencsellőn, melyért az alezredes külön köszönetet mondott a helyi Önkormányzatnak.
A cél közös: nyugodtan, biztonságban élni, s a gávavencsellőiKMB Csoport tagjai a jövőben mindent megtesznek ennek érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!