Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.09. 21:48

Pártelnökök véleménye Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

<p>Nyíregyháza - Kérjük a parlamenti pártok józan belátását, hiszen ez a népszavazás példaértékű volt - mondta Juhász Zoltán.</p>

21:47: Juhász Zoltán, az MDF megyei elnöke:

– Nagyon örülünk annak, hogy ilyen magas volt a részvételi arány, s bízunk abban, hogy az emberek a későbbi Európa Parlamenti és országgyűlési választások alkalmával is hasonló aktivítást mutatnak.

Az is örvendetes, hogy a megyéből is sokan elmentek szavazni. A népszavazás végeredménye összecseng az MDF által képviseltekkel, csak az a baj, hogy egy felesleges kört írtunk le.

A feltett kérdések a napi politika és gazdaság részei, semmiképpen nem népszavazáson eldöntendő feladat. Tanulságos volt ez a vasárnap a kormánypártoknak és a parlamentnek is, hiszen bebizonyosodott, a nép kiáll önmagáért, érdemes odafigyelni a hangokra.

Éppen ezért kérjük a parlamenti pártok józan belátását, hiszen ez a népszavazás példaértékű volt.

21:26: Az SZDSZ megyei elnöke, Jüttner Csaba a végeredmény ismeretében lapunknak elmondta: beigazolódott a közvéleménykutatók által jósolt arány, a feltett kérdések magukban hordozták az igenek magas arányát.

Az SZDSZ reformokhoz való hozzáállása nem változik, továbbra is úgy vélik, hogy az álló rendszereket meg kell változtatni. Most azonban az a legfontosabb, hogy megoldást találjanak az egészségügyből és a felsőoktatásból kieső bevételek pótlására, s támogatják a kormány azon döntését, miszerint e három díjat a lehető legrövidebb időn belül vissza kell vonni.

 

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!