Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.27. 06:09

Postánkból: Hamis illúziók

<p>Elgondolkodtató, hogyan működik ott az iskolai kontroll az intézményvezetők, tanárok, szülők, diákok, SZMK, DÖK, Iskolaszék között.</p>

Sokak felháborodást vívta ki a az az eset, amikor egy fővárosi iskolában egy gyerek idős tanárára támadt. Ezzel kapcsolatban olvasónk a következőt írta:

A múlt héten az egyik televízió műsorban láthattuk a józsefvárosi iskolában történt tanárverést. Az eset nem mondható egyedinek, mivel előfordult hasonló esemény megyénkben is. A műsorban neves szakemberek mondták el a látottakkal kapcsolatos véleményüket. Az iskola igazgatónője is nyilatkozott, amit az üggyel kapcsolatban elmondott, megdöbbentett!

A tanulót védelmébe véve, amolyan „jópofáskodásnak” vélte az egész történetet. „Az elkövetkező eljárásból másról is meg fog győződni” – mondta. Szerintem a 65 éves kollégáján kívül a fiatalabb nevelőkkel szintén előfordulhatott hasonló atrocitás iskolájában. Elgondolkodtató, hogyan működik ott az iskolai kontroll az intézményvezetők, tanárok, szülők, diákok, SZMK, DÖK, Iskolaszék között.

Elképzelni sem tudom, hogy ki és miért hallgatott eddig a történtekről? Vajon a hasonló esetek elindítanak-e egyáltalán valamilyen intézkedést az oktatás irányítóitól, felelőseitől, a többször megalázást elszenvedő nevelők, tanárok védelmében?

A tudásalapú társadalom építőinek a rend és a fegyelem kell, hogy alapot szolgáljon. Ezek nélkül a törekvésünk csak hamis illúzió marad.
Király Attila, Rohod

Kapcsolódó cikkek:

Újabb tanárverés borzolja a kedélyeket
A pedagógusok szinte tehetetlenek. Már az óvodában is válogatott trágárságokkal válaszolnak a gyerekek az óvónő kérésére.

Átültette a gyereket az igazgató, a szülők ezért fojtogatták
Fojtogatták az őrhalmi általános iskola igazgatóját egy ott tanuló kislány szülei, mert az igazgató az egyik órán átültette a kislányt.

Vascsővel fenyegette tanárát
Lökdöste, rugdosta fizika órán tanárát egy diák Budapesten, a VIII. kerületben. A 16 éves fiú nem akart rossz jegyet kapni, ezért inzultálta a pedagógust.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!