Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.07. 06:10

Nyíregyháziak írják: A „mássalhangzók” véleménye

<p>Nyíregyháza - Nemrégiben hallottam egy projektről, mely Nyíregyháza belvárosával foglalkozik. A feltételek adottak (anyagiak is), de igen lényeges a lakosság támogatásának megszerzése. Ezt fórumokon akarják megbeszélni.</p>

Az egyik rádióban megy egy műsor, melynek „Magánhangzó” a címe. A kifejezés maga helyett beszél. A mássalhangzó már nyelvtanilag is arra enged következtetni, hogy az ügyről, az eseményről mások is tudnának véleményt mondani.

(Ez hiányzik a jelenlegi politikai elit és a magyar nép között.) Egy nagy színészünk mondta egyszer, nem a sorokat, hanem a sorok közöt kell tudni olvasni. Nemrégiben hallottam egy projektről, mely Nyíregyháza belvárosával foglalkozik. A feltételek adottak (anyagiak is), de igen lényeges a lakosság támogatásának megszerzése. Ezt fórumokon akarják megbeszélni. Meggyőződésem, markáns véleménykülönbségek lesznek, s ez lenne a „mássalhangzó”.

A régi piactér már régen kinőtte magát. De mi lesz az itteni fákkal? Egyet lehet érteni a művelődési központ, a Síp és Egyház utca köröli terület felújításával. Az Országzászló tér vitája már lefutott, remélem a mélygarázst elvetik az illetékesek. Azonban, bennem ez a fejlesztési koncepció kételyeket is ébreszt. Hiányolom a városi közvetlen külterületi és bokortanyai településrészek felsorolását. Itt is hiányzik sok minden: út, víz, jelzőtáblák stb.

Szeretném, ha a tanyavilágra is jutna az anyagiakból. Kellene rendezni egy igazi, nagy lakossági fórumot! Ha kell, béreljék ki a Bujtosi Szabadidő Központot, hogy ne csak a magánhangzók, a másalhangzók véleménye is érvényesüljön.
Skolnyik András

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!