Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.25. 14:12

Látnivalókhoz ennivaló is dukál: csatlakozás az AlimenTerra

<p>Nyíregyháza – Elsőként Magyarországról a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Agrárkamara csatlakozott ezévtől az AlimenTerra európai szervezethez.</p>

Az erről szóló megállapodást kedden írta alá René de Bruin, az AlimenTerra holland menedzsere és Demendi László a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Agrárkamara elnöke.

Az újmajori Pagony Hotelben ez alkalomból tartott sajtótájékoztatón Demendi László elmondta: az AlimenTerra a helyi élelmiszerelőállítás kialakulását eredményező, a gazdálkodók tényleges együttműködésén alapuló, valóban fenntartható mezőgazdasági tevékenység kialakításába elkötelezett, nemzetközi hálózat.

Az Európai Unió tagállamai közül a szervezetben eddig résztvevő Franciaország, Olaszország, Hollandia, Spanyolország, Egyesült Királyság, mellé most hatodiknak hazánk is csatlakozott a megyei Agrárkamara révén.
René de Bruin, aki a szervezet „élelmiszer és turizmus„ programját vezeti, hangsúlyozta: Magyarország bekapcsolódása csoport munkájába beleillik a hálózat régiós termékek megismertetését és cseréjét célzó, a LEADER program „az emberektől az embereknek" jelmondatával fémjelzett filozófiájába. Ami az élelmiszerturizmust illeti, az olaszországi sikeres példákat szeretnék a többi tagországban is elterjeszteni, hiszen az idegenforgalom az agrártermelőknek is gazdasági hasznot kell, hogy hajtson.

- Galambos Béla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!