Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.07. 13:37

Hetedhét ország a Cifra Palotában

<p>Minden jól szervezett és látványos volt. Összehasonlítási alap nélkül is úgy éreztük, hogy elégedett volt velünk a házigazda, Várkonyi Attila, de legfőképpen azok, akik ott töltötték a délelőttöt.</p>

A Művészetek Palotája a közelmúltban fogadta Nyíregyházát. A működése kezdetén sokféle vitát kiváltó intézmény az elmúlt év szeptemberétől minden hónap utolsó vasárnapján a megyeszékhelyek városait fogadja, egyéb hétvégeken családi programokat kínál. Előttünk Kecskemét volt, bennünket Debrecen követ március végén.

Bemutatkozott tehát Nyíregyháza, fellépett: a Dongó Együttes, a Tini Show, a Mandala Dalszínház, a Móricz Zsigmond Színház gyermekszereplői, a Mesekert Bábszínház, a 4 for Dance, Szentpáli Roland. A műsorvezető szerepét a Nyíregyházáról elkerült Mészáros Árpád Zsolt színész töltötte be. A képzőművészetet Gál Ludmilla, Horváth János, Soltész Albert festőművészek, Balogh Géza, Nagy Lajos Imre, Tóth Sándor és Zagyva László szobrászművészek, illetve Z. Erdei Anna, H. Németh Katalin, Szepessy Béla grafikusművészek válogatott anyaga képviselte. Kísérőprogramként a Krúdy Életképek, a Mesekert Bábszínház kiállítása, a Népművészeti Egyesület kiállítása, a Játszóház manuális foglalkozásai mutatták be Nyíregyháza jelenlétét.
A programsorozatot egy valóban rövid, ötperces megnyitó indította, egy konferansz nélküli mikrofonhang, mely röviden szólt a városról, a kínálatról, az épületszintekről és a zárás időpontjáról. Minden jól szervezett és látványos volt. Összehasonlítási alap nélkül is úgy éreztük, hogy elégedett volt velünk a házigazda, Várkonyi Attila, de legfőképpen azok, akik ott töltötték a délelőttöt. Mi jól éreztük magunkat, nem szegte kedvünket a korai kelés, a rendezés, a mindvégig kitartó zene és tánc hangulata együtt szólt a kellemes, korán jelentkező tavasszal. Végig sütött a nap, és bemutatkozott Nyíregyháza Budapesten. - írta H. Németh Katalin, grafikusművész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!