Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.12.24. 08:23

SUV a 80-as évek végéről

<p>A Volkswagen talán legkedveltebb autója a Golf, amelynek aktuális modelljei mindig okoztak meglepetéseket az autórajongóknak. Az egyes szériában a GTi és a Caddy, míg a kettes széria GTi-je és az utolérhetetlen SUV, a Country. <DIA alt="SUV a 80-as évek végéről 2007.12.24." height="630" width="850"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/SUV_a_80_as__vek_v_g_r__337_l_2007_12_24_/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="SUV a 80-as évek végéről 2007.12.24." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A>&#160;</DIA><A href="http://apps.szon.hu/download/kmtippek/golf.doc"><IMG height="10" src="http://www.szon.hu/sysres/sites/szon/pics/icons/download.gif" width="9" border="0" /><B>Golf</B></A> [.doc - 34KB]</p>

Ez utóbbi modell ritka, mint a fehér holló, azonban az urai Vincze Lászlónak van egy a tulajdonában, még hozzá egy gyönyörű állapotnak örvendő Country.
– Az autó 1993-ban érkezett hazánkba. A külföldi tulajdonos megtörte egy picit, s egy különleges autókat importáló kereskedő behozta, majd helyre hozta. Onnan vásárolta meg keresztapám, s amikor eljött hozzánk látogatóba, mindig körül rajongtam a kocsit.

 Ő alaposan kihasználta az autóban rejlő lehetőségeket, ugyanis egy gazdaságot üzemeltet. Aztán eljött 2001 és azt mondta, hogy most már megválna a Country-tól. Én kaptam az alkalmon, s megvásároltam tőle. Miután haza állítottam legújabb szerzeményemmel szüleim egy kicsit kiborultak, de a több napos takarítás és állagjavítás után beletörődtek a döntésembe. Amióta nálam van, kapott egy-két kiegészítőt, amelyek még inkább kiemelik a terepjárós jelleget. Azért döntöttem mellette, mert egyedi, és nem sok található belőle az országban.

Country történelem

A Golf II-est 1983-ban mutatkozott be Münchenben. A külsõ az elsõ generációt idézte, de mégis más hatást váltott ki az emberekbõl. Gyártási ideje alatt, több különlegesség is megjelent mint a G60-as GTi, a Syncro vagy a Rally Golf, de a legkülönlegesebb modell mégis 1990 januárjában debütált a Country. Ennek különlegessége, hogy az összkerékhajtású syncro futómûvét egy a Puch által kifejlesztett alvázhoz rögzítették és erre ültették rá a karosszériát. Sajnos a gyártással 1991-ben leálltak, s hamarosan megjelent a III-as Golf.

Ahányszor elmegyek egy kiállításra, vagy csak egyszerűen az ügyeket intézem, sokan megnézik, és kérdezgetik, hogy mi ez?, és, hogy mennyibe került átalakítani? A különcsége mellett, a menetteljesítménye is lenyűgöző. Aki vezetett már télen, jeges úton négykerék-meghajtású autót, az tudja mennyivel biztonságosabb. Az egyediség az ami megfogott benne, azonban ez néha a visszájára is fordul, mert az alkatrészekből csak és kizárólag gyárit lehet kapni, ami növeli a fenntartási költségeket.

Többször akarták már megvenni, de az utolsó pillanatban meggondoltam magam, mert bár jó lenne egy modernebb, csendesebb autó a mindennapokban, mégsem sincs szívem túl adni rajta – mondta el László.

- Kiss-Takács Béla -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!