Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.12.27. 14:51

Elkészült az évszázad beruházása

<p>Pusztadobos - Nemrég átadták a pusztadobosi felújított és kibővetett iskola mellett a tornatermet is.</p>

Történelmi napnak nevezte Pusztadobos életében december 15-ét Bíró Györgyné polgármester. Egy hosszú, kitartó munka eredménye az a komoly oktatási objektum, amit ezen a napon adtak át a faluban tanuló 170 kisdiák számára. Már 2004-től kezdődően, többszöri sikertelen pályázat után sem csüggedtek, nem adták fel, újra és újra pályáztak.
Az Európai Unió Regionális Operatív Programja keretében, állami kiegésztő támogatással megvalósuló 216 millió forint értékű beruházás része egy kibővített iskolaszárny, új, korszerű tornaterem, modern konyha a szükséges helyiségekkel, informatikai terem, az uniós szintnek megfelelő nyelvi labor, szabadpolcos könyvtár, sajátos nevelési igényeket kielégítő szoba. A 10,8 milliós saját erőhöz a (néhai) Belügyminisztérium 8,6 millió forinttal járult hozzá, így az önkormányzatnak a beruházás mindössze 2,2 millió forintjába került.
Határidőre
– Köszönet a kivitelező Borbás Kft.-nek, hogy határidőre elkészültek a munkálatokkal. Köszönet a munkatársaknak, a szülőknek, és mindazoknak, akik éjt nappallá téve dolgoztak azért, hogy elkészüljön gyermekeink iskolája. Megköszönöm a vállalkozóknak, akik szintén összefogtak a közös cél érdekében – mondta Bíró Györgyné az avatóünnepségen.
Gazda László, az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke jókívánságai és gratulációja kíséretében egy találó Ady-verssel példázta az összefogás, az együttvaló tenniakarás fontosságát, majd átadta az intézményt az ifjúság használatára. Kiemelte: az ország keleti térségének felzárkóztatása fontos cél, amire milliárdok állnak majd rendelkezésre a jövőben is.
Az intézményt Fekete Miklós igazgató vette át és mutatta be, aki munkájával szintén nagyban hozzájárult ennek a tervnek a megvalósulásához, hiszen alapos része volt abban, hogy a pályázatok sikeresek voltak.
A beruházott pénzösszeg jó helyre került, hiszen a demográfiailag is fejlődő Pusztadobos a most átadott oktatási intézményével a jövőben még komolyabb feladatok elvégzésére lett így képes és esélyes.
- Györke László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!