Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.12.09. 11:30

Ahol a Mikulás megtalálta a házát

<p>Újfehértó - Az idén második alkalommal rendezték meg a Városi Mikulás Napokat december 5-6-7-én. <dia width="850" height="630" alt="Ahol a Mikulás megtalálta a házát 2007.12.09."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Ahol_a_Mikul_s_megtal_lta_a_h_z_t_2007_12_0/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Ahol a Mikulás megtalálta a házát 2007.12.09." /></a></dia></p>

December 5-én a Monó Manó Zenekar segített a gyerekeknek, hogy a Mikulás megtalálja őket. Közös énekléssel, játékkal hívták, várták a Mikulást, aki 10 órakor a város minden óvodását megajándékozta telis-teli tömött puttonyából, igazi finomságokat rejtő csomagjaival.

14 órától az első-második osztályos tanulók vehették át tőle csomagjaikat. Közben, ellátogatott a bölcsödébe manóival s külön – külön megajándékozta a legkisebbeket is.

A Mikulás azonban nemcsak ajándékot hozott a gyerekeknek, hanem a várva várt havat is. S nem is akárhol, a kultúrház aulájában. Olyan jók voltak az újfehértói gyerekek, hogy miközben a Mikulás szétosztotta manóival köztük a csomagokat, addig a is elkezdett esni.

Másnap, már a Fő téren, az egy éve elhagyott Mikulás házába tért vissza s ott várta a gyerekeket. Rénszarvasai pihentetésére lovas hintóval érkezett s hozta magával két segítőtársát Sanyi krampuszt és Pisti krampuszt. A lány krampuszok közben forró teával, sült krumplival, almával, sütőtökkel látták vendégül a Mikulást váró, éneklő gyerekeket. Hogy a felnőttek se fázzanak, ők forralt bort is kaphattak.

A Mikulás a második napra már nagyon elfáradt s alkonyatkor visszatért jó meleg, hóval bélelt otthonába. Ott várja a következő évet s addig is manói és krampuszai segítenek elkészíteni neki az ajándékokat.

 

- Pocsai Beáta -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!