Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.11.29. 14:32

Háromezer rászoruló karácsonyát teszik szebbé

<p>A KSH nemrégiben megjelentette az elmúlt év adatait feldolgozó kiadványát, ebből szemezgetett sajtótájékoztatóján Végh Béla, választókerületi elnök és Jeszenszki András önkormányzati képviselő.</p>

Végh Béla kiemelte: az egy főre jutó GDP a megyében az elmúlt 11 évben 327 ezerről 1 millió 195 ezerre nőtt, az általános iskolások száma közel tizenkétezerrel csökkent, a felsőoktatásban tanulók száma pedig közel megötszöröződött. A nyíregyházi adatok közül a nyugdíjak átlagáról szólva elmondta: négyezer forinttal magasabb a megyeszékhelyen élők nyugdíja, mint a megyei átlag, számuk pedig 34 ezer.

Jeszenszki András elmondta: a város egymilliárd 244 millió forintot fordít szociális jellegű támogatásokra, ezek közül az ápolási díj 230 milliót, a temetési segély 40 milliót, a tankönyvtámogatás 82 milliót, az adósságkezelési támogatás 60 millió forintot tesz ki. A városban 3 ezer egyedül élő, illetve a rászoruló karácsonyát 5 ezer forintos utalvánnyal teszik szebbé, a szeretet ünnepére készülő civil szervezetek, alapítványok pedig 10 millió forintot nyertek a város által kiírt pályázaton.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!