Sport - Salakmotor

2018.03.29. 10:59

Vaspapucsokat készíteni, kezdődik az idény!

Debrecen - A bajnoki címvédő Tabaka József hazai környezetben vág neki a bajnoki sorozatnak.

Debrecen - A bajnoki címvédő Tabaka József hazai környezetben vág neki a bajnoki sorozatnak.

Végre elkezdődik! – gondolhatják a salakmotorozás honi kedvelői, hiszen féléves kényszerpihenő után újra versenyt láthat a nagyérdemű Magyarországon. A szezonnyitó országos egyéni magyar bajnokság első fordulójának április 7-én, szombaton 14 órától a debreceni Gázvezeték utcai salakstadion ad otthont.

Egy hely kiadó

A szakági tanács döntése értelmében idén három viadalból áll az egyéni ob küzdelemsorozata, ahol 5 magyar és hét külföldi vaspapucsos áll starthoz a megmérettetéseken. A hazai kontingensből négyen kiemeltek (Tabaka József, Magosi Norbert, Benkő Roland, Kovács Roland), míg a fennmaradó egy helyre kvalifikálni kell. Jelenlegi információink szerint Bárány Márk, Karcagi László és Fazekas Denisz küzd majd a bajnoki indulásért. A kiválasztás alapját egy edzés adja, aminek végén a friss edzői oklevéllel rendelkező Tabaka József javaslatot tesz a szakági tanácsnak a főversenyző kilétéről.

12 versenyző, 15 futam

Az öt magyar vaspapucsoshoz 7 külföldi pilóta csatlakozik, a cívisvárosban két szlovák (Patrik Búri, David Pacalaj), két ukrán (Sztaniszlav Melnicsuk, Vitalij Liszak), illetve egy-egy argentin (Facundo Albin), lett (Elvis Avgucevičs) és bolgár (Milen Manev) ölt motorosruhát. A 12 salakszóró 15 etapban méri össze erejét: 12 alapfutamot követően két elődöntőt rendeznek, ahonnan az első két helyzett jut a fináléba. (A kiírás értelmében változás az elmúlt évhez képest, hogy az alapszakasz első két helyezettjének is részt kell vennie az elődöntőben.)

A cívisvárosi fordulót követően július 28-án Gyulán folytatódik a széria, majd a döntőt szeptemberben rendezik, a dátum és a helyszín még kérdéses.

HBN


A mezőny

Tabaka József (Debrecen)

Magosi Norbert (Gyula)

Benkő Roland (Gyula)

Kovács Roland (Miskolc)

Patrik Búri (szlovák)

David Pacalaj (szlovák)

Facundo Albin (argentin)

Sztaniszlav Melnicsuk (ukrán)

Vitalij Liszak (ukrán)

Elvis Avgucevičs (lett)

Milen Manev (bolgár)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!