Sport - Salakmotor

2017.08.02. 13:35

Mintha Hitchcock rendezte volna a hétvégi salakversenyt

Debrecen - Tabaka József öt esztendő után hódította el ismételten az egyéni magyar bajnoki címet.

Debrecen - Tabaka József öt esztendő után hódította el ismételten az egyéni magyar bajnoki címet.

Páratlan izgalmak után dőlt el a salakmotoros egyéni magyar bajnokság legfontosabb kérdése, a bajnoki cím sorsa. A háromfordulós sorozat utolsó, gyulai viadalára Tabaka József 2 pont előny birtokában utazhatott el, ami a versenykiírás értelmében 2 helyezést jelentett a nagy rivális, Magosi Norberttel szemben. A záró forduló döntőjében a gyulai vaspapucsos ledolgozta hátrányát, s mivel egyforma pontszámmal végeztek a debreceni salakossal, így különfutam döntött az összesített pontvadászat első helyéről. A szétmotorozásban Tabaka visszavágott a fináléban elszenvedett vereségért, s újra elhódította a bajnoki elsőséget.

Visszavágott

– Bár két helyezésnyi előnyöm volt, tudtam, hogy nem lesz könnyű megszereznem az első helyet. A gyulai pályán viszonylag könnyű motorozni, ennek megfelelően Magosi Norbi, Benkő Roli, Kovács Roli és Adorján Zoli is nagyon gyors volt a bajnokin. Nem volt szerencsém a sorsolással, kemény ellenfelekkel kellett megküzdenem lényegében minden futamomban. Mindennek ellenére egy pontot veszítve, egyenes ágon jutottam a döntőbe. A finálét kétszer kellett indítani, s a második alkalommal beragadtam, csak negyedikként tudtam eljönni a starttól. Láttam, hogy Magosi vezette az etapot, ezért mindent megtettem, hogy megelőzzem az előttem haladó Kovács Rolit. Mentem „fűtől a palánkig”, s végül sikerült magam mögé utasítanom – elevenítette fel a részleteket Tabaka József.

A döntő után Magosi és csapata ünneplésbe kezdett, holott a győzelme „csak” holtversenyt eredményezett. – Tisztában voltam vele, hogy ez az eredmény mit jelent, ezért a finálé leintése után rögtön a különfutamra készültem. A sorsolásnál a belső pályát kaptam, ami addig nem volt valami sikeres, de szerencsére remek startot fogtam. A pálya kétnyomos volt, s miután az élre álltam, mindvégig a külső íven motoroztam.

Hallottam, hogy Magosi közvetlenül mögöttem volt, de nem hibáztam, s elsőként értem célba”

– fogalmazott a Debrecen Speedway SE kiválósága, aki így egyéniben harmadik bajnoki címét szerezte meg.

Nagyon várta

– Az első bajnoki címet 2010-ben szereztem, majd 2012-ben sikerült újra elhódítanom a dicső elismerést. Ezt követően hosszú szünet állt be, két alkalommal is az országos bajnokságon szenvedtem súlyos sérülést. Nem tagadom, már nagyon vártam, hogy újra én legyek a legjobb hazánkban. Tudom, sokan csak legyintenek a sorozattal kapcsolatban. Elismerem, soha nem lesz már olyan a bajnokság, mint 25-30 éve, a nagy generáció ideje alatt volt, de mindig az adott helyzetben kell helytállni.

HBN-Boros Norbert


[related-post post_id="3567297"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!