Sport - Sakk

2008.03.08. 16:53

Lékó Péter is asztalhoz ül Monacoban

<p>A legjobb magyar (hamarosan ismét Miskolcra készülő) sakkozó számára nincs megállás: a hollandiai Wijk aan Zee után a mexikói Morelia, majd a spanyolországi Linares következett, nemzeti ünnepünkön pedig rajtol a monacoi torna.</p>

A hagyományos Amber névre hallgató tornán jelen lesz Lékó Péter is, akinek balsikert hozott Mexikó és Spanyolország. A szegedi nagymester világbajnokok között szerepel, s bizonyíthatja, hogy nem felejtett el játszani, a legutóbbi torna csak kisiklás volt.

Idézhetjük a legendás Portisch Lajost, egykori sokszoros világbajnokjelölt sakkozónkat, aki hosszú évekkel ezelőtt ezt mondta e sorok írójának: számára egy-egy, gyengébben sikerült torna után alig várta a következőt, hogy javíthasson. A legjobb terápia ugyanis a játék, soha nem szabad hetekig keseregni a szerényebb eredmény miatt. Le kell győzni a félelmet, el kell felejteni a múltat, semmi másra nem szabad koncentrálni, mint a soron következő feladatra.

Bizonyára így tesz Lékó is, aki május végén a norvég Magnus Carlsen ellen vív nyolcjátszmás, rapid párosmérkőzést a Miskolci Nemzeti Színházban.
K. T.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!