Sakk

2023.08.27. 15:23

A fekete és fehér bábuk körül forgott a szombat Hajdúsámsonban

Augusztus 26-án rendezték meg a Kocsis Imre-emlékversenyt.

Dandé Melinda

Határon innen és túlról is érkeztek sakkozók

Forrás: Dandé Melinda

Hajdúsámsonban rendezték meg augusztus 26-án a térségi Kocsis Imre Emléksakkversenyt, melyen összesen 45 sakkozni vágyó, szerető fiatal, idős mérte össze tudását a vármegye környező településeiről, illetve a határ menti Érmihályfalváról és Székelyhídról. 

Minden évben nyár végén tartják az emlékversenyt, melyet a hajdúsámsoni Kocsis Imre sakkozóról, a sakkszakosztály egykori elnökéről nevezett el Dandé László jelenlegi elnök, aki tiszteletét szerette volna ezzel a gesztussal kifejezni a volt sportoló iránt. – Megtisztelő, hogy átvehettem Imre bácsi helyét, akivel szoros, baráti kapcsolatot tartottam – fogalmazott érdeklődésünkre. 

A versenyen két kategóriában lehetett nevezni: felnőtt – melynél első helyezést ért el Kovács Árpád –, valamint ifjúsági, melynek legjobbja az Érmihályfalváról érkezett Martin Krisztián lett. Mindemellett díjazták a csapatokat, továbbá a legidősebb, legfiatalabb és a legjobb játékosokat is.  

A megmérettetésen részt vett Antal Szabolcs polgármester is, aki köszöntőjében kiemelte, büszke arra, hogy aktív a sakkélet a városban, melynek versenyeire még a határon túlról is érkeznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában