Sport

2019.03.10. 17:19

DVSC: fontos pontok a zsákban

Debrecen - A Loki több sikertelen meccs után itthon legyőzte a Mezőkövesdet, és megszilárdította helyét a táblázaton.

Debrecen - A Loki több sikertelen meccs után itthon legyőzte a Mezőkövesdet, és megszilárdította helyét a táblázaton.

A Mezőkövesd együttesét úgy fogadta a DVSC szombaton délután, hogy a borsodiak ellen még kedden is meg kell mérkőznie, ugyanis a bajnokságon túl a Magyar Kupában is össze kell csapnia a két gárdának.

Kiegyensúlyozott meccs

Mint azt Herczeg András lapunknak a találkozó előtt elmondta, veszélyes ellenfél érkezett a Nagyerdőre, aki nem csak gólratörő, de szemre is tetszetős futballt játszik. Ráadásul a kövesdiek ellen az utóbbi meccseken nem ment jól a debrecenieknek, a Zsóry többnyire ponttal távozott innen.

Mivel a tabellán közel van egymáshoz a két csapat, főleg lehetett számítani arra, hogy kiegyensúlyozott találkozóra van kilátás.

A cívisvárosiak jobban kezdték a kilencven percet, többet birtokolták a labdát, és egyértelműsítették, ezt a meccset mindenképpen meg akarják nyerni.

Az első negyedóra elteltével Szatmári Csaba, a középhátvéd került ígéretes helyzetbe a vendégek kapuja előtt, ám fejese nem jutott a hálóba.

Jó tíz perccel később már a Mezőkövesd kapujában táncolt a labda, azonban Haris lövése után Szécsi Márk lesről talált be, ezért maradt a gól nélküli döntetlen.

A volt lokista, Vadnai Dániel lövése volt a vendégek részéről a válasz minderre, ám a játékszer elhagyta a kapu fölött a játékteret.

A 37. percben megszerezte a vezetést a Debrecen, Tőzsér szögletét Kinyik Ákos lőtte 15 méterről a kapuba, nagy gól volt!

Maradt az egy-null

Nem sokkal később majdnem megduplázta előnyét a vendéglátó alakulat, ám Takács Tamás kihagyta a ziccert. A szünet előtt ismét a debreceni csatár lehetett volna a hős, ám az a gólhelyzet sem érett meg.

A folytatásban sem változott a játék képe, a hazaiak uralták a meccset, ám a 63. minutumban Nagy Sándornak kellett óriásit védenie.

A lefújás előtt nem sokkal beállt Zsóri Dániel is kihagyott egy lehetőséget, ezért nem tudott megnyugtató előnyt szerezni a végére a Loki. Ennek ellenére sikerült itthon tartaniuk a három pontot a hajdúságiaknak, akik, mint említettük, kedden 18 órától ismét a Mezőkövesddel csapnak össze, a Magyar Kupában.

TN


[related-post post_id="4167718"]

[related-post post_id="4167734"]

[related-post post_id="4166762"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!