Sport

2019.02.13. 11:24

Nagy hiányzók: De Jong és Kane sem játszhat

Amszterdam - Thibaut Courtois, a Real hálóőre szerint az Ajax fel meri majd vállalni a nyílt sisakos játékot.

Amszterdam - Thibaut Courtois, a Real hálóőre szerint az Ajax fel meri majd vállalni a nyílt sisakos játékot.

Szerdán újabb két összecsapással folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája: a nyolcaddöntős szakasz második játéknapján a címvédő Real Madrid Amszterdamban (élő: M4 Sport), a Dortmund pedig a Tottenham vendégeként Londonban lép pályára (élő: Spíler 2). Mindkét összecsapás 21 órakor kezdődik.

Nem állnak vissza védekezni

A négyszeres győztes amszterdamiak nem jó előjelekkel fogadják a 13 sikerrel rekordelső királyi gárdát. A házigazda egyik legjobbjának számító Frenkie De Jong combsérülést szenvedett a Heracles elleni hétvégi bajnokin, amelyet nem is tudott befejezni. A spanyol Marca úgy tudja, hogy a nyáron az FC Barcelonához szerződő futballista játéka kétséges a szerdai összecsapáson.

Thibaut Courtois, a Real kapusa az UEFA-nak nyilatkozva elmondta, két jó meccsre számít az Ajax ellen. „Jó csapatuk van, kiválóan kiegészítik egymást a tapasztalt és a fiatalabb játékosok. Szeretnek focizni, nem jellemző rájuk, hogy visszaállnak védekezni, fel merik vállalni a nyílt sisakos játékot. Úgy hiszem, két nehéz összecsapás vár ránk, tudjuk, koncentráltnak kell lennünk, ha nyerni akarunk!”

Harry Kane nélkül

A Tottenham és a Dortmund eddig négyszer játszott egymás ellen, ráadásul mind a négy összecsapásra az elmúlt három évben került sor.

Az Európa-liga 2015/16-os szezonjában a nyolc közé kerülésért küzdöttek meg a felek, a dortmundi 3–0 után Londonban 2–1-re nyert a Borussia. A legutóbbi BL-szezonban a csoportkörben találkoztak a klubok. A Wembley-ben 3–1-re, idegenben pedig 2–1-re győzött a ­Spurs. Utóbbi két derbin Harry Kane három gólt jegyzett, most azonban sérülés miatt biztosan nem számíthat rá a szakmai stáb, ahogyan Dele Allira sem. A Dortmund számára Manuel Akanji és Marco Reus sérülése okoz nehézséget.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!