Sport

2019.01.03. 11:05

B. Silva: ha kikapunk, oda a bajnoki címünk

Manchester - A Premier League csúcsrangadóját csütörtökön este rendezik meg Manchesterben.

Manchester - A Premier League csúcsrangadóját csütörtökön este rendezik meg Manchesterben.

A Manchester City hátránya tíz pontra nőhet, amennyiben hazai pályán kikap az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság éllovasától, a Liverpooltól a Premier League 21. fordulójának csütörtökön 21 órakor kezdődő rangadóján – írja a Nemzeti Sport Online. Bernardo Silva, a manchesteriek portugál középpályása szerint a klubnál érzik is a nyomást, de hisz abban, hogy képesek legyőzni a listavezetőt.

Nagy a nyomás rajtuk

„Tudjuk, hogy rajtunk van a nagyobb nyomás. Ha nem nyerünk, elég kellemetlen helyzetbe hozzuk magunkat a folytatásra. Mindent meg kell tennünk, ahogyan megtesszük azt minden mérkőzésen. Képesek lehetünk minden mérkőzést megnyerni az idény hátralévő részében, de egyáltalán nem mindegy, hogy négy vagy tíz pontról indulunk” – fogalmazott a Bernardo Silva.

„Nagyon-nagyon más helyzetet teremt, ha legyőzzük őket, már csak a szurkolóink miatt is szeretnénk itthon tartani a három pontot. Ha viszont megint kikapunk, készülhetünk úgy is, hogy oda a bajnokság. A sorsunk már nem a mi kezünkben lesz.”

Silva szerint különösen fontos lesz, hogy ne kapjanak gólt a rangadón, a Liverpool védelmét ugyanis nagyon nehéz feltörni, ha előnyből futballozhatnak, az kevés jót jelentene a Cityre nézve.

A két csapat őszi találkozóján 0–0-s döntetlen született Liverpoolban.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!