Sport

2018.06.09. 18:28

A Győr lett a bajnok, nem adott esélyt az Újfalunak

Berettyóújfalu - A pozitív előjelek ellenére idén sem tudott felérni a csúcsra a Mezei-Vill.

Berettyóújfalu - A pozitív előjelek ellenére idén sem tudott felérni a csúcsra a Mezei-Vill.

Harmadik meccsét is megnyerte a Rába ETO a férfi futsal NB I. bajnoki döntőjében az MVFC-Berettyóújfalu ellen, így a győriek nyolcadik aranyérmüket ünnepelhették.

A Pálfi István Rendezvénycsarnokban csapott össze pénteken este a két gárda: az ETO már 2–0-ra vezetett az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban, így a Mezei-Villnek mindenképpen győznie kellett volna ahhoz, hogy maradjon sansza az első helyre. Nem sikerült diadalmaskodni Trencsényi Jánoséknak, a Győr ezúttal 4–0-ra verte a hajdú-bihariakat.

Nagy küzdelem zajlott a pályán, ám gólig egyik csapat sem tudott eljutni. Úgy nézett ki, 0–0-s állásnál mennek pihenőre az együttesek, ám a szünet előtt mégis megszerezte a vezetést a Győr. A második félidőt is a vendégek uralták, akik tovább növelték előnyüket, egészen négy találatig jutottak, ám az Újfalu egyszer sem tudta begyötörni a labdát.

A finálé első találkozóján a győriek 3–0-ra győztek idegenben, majd múlt hétfőn otthon 3–3 után büntetőkkel 3–2-re múlták felül ellenfelüket. Az ETO 2010, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016 és 2017 után ünnepelhetett ismét bajnoki címet.

A Mezei-Vill hiába nyerte meg az alapszakaszt, majd a rájátszásban a csoportját, az aranyat ezúttal sem sikerült elnyernie.

HBN


A tények

MVFC-Berettyóújfalu–Rába ETO 0–4 (0–1)

Pálfi István Rendezvénycsarnok, vezette: Tamási P.

MVFC: Tihanyi Cs. – Kovács I., Gál I. Amlícar, Trencsényi J. Csere: Mezei D., László M., Javi Snachez, Szabó P., Harmati T., Nagy D., Takács Z., Rafinha, Serginho.

ETO: Asztalics M. – Rolon N., Constantino V. A., Calvo R. J., Dávid R. Csere: Győrfi B., Klicsó G., Papp B., Klacsák B., Tama Á., Végh A., Bognár B., Szücs Á.

Gól: Constantino V. A. (20.), Rolon N. (25., 35.), Klacsák B. (25.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!