Sport

2018.03.08. 19:20

Lerázza a „ringrozsdát”, majd újra a csúcsra törne

Debrecen - Három kéztörése után ismét remek formában van Kálucz Martin, aki vasárnap Szombathelyen tér vissza.

Debrecen - Három kéztörése után ismét remek formában van Kálucz Martin, aki vasárnap Szombathelyen tér vissza.

Rangos nemzetközi küzdősportgálán száll ringbe vasárnap a Taskó Fighting kiváló harcosa, Kálucz Martin. Az ifjú sportoló Szombathelyen, a Fight Arena elnevezésű tornán méretteti meg magát K–1 szabályrendszerben. A szombathelyi Arena Savaria küzdőterén Magyarország legjobbjai csapnak össze Ausztria versenyzőivel. A gálán az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt tisztelegnek a 170. évforduló alkalmából.

– Az én kategóriában nem volt megfelelő osztrák ellenfél, így egy szerb harcossal küzdök meg. Néztem róla videókat, láttam, hogy nem ügyetlen srác, ami nem is meglepő, hiszen ezen a szinten már nem „Misi Mókus-féle” emberekkel találjuk szemben magunkat.

Nem szeretném, hogy végig menjen a meccs, jó lenne idő előtt befejezni. Remek kondiban érzem magam, alaposan felkészültem, az edzőpartnereim is azt mondták, érződik rajtam, hogy harapok, és sikerre éhes vagyok”

– mondta el lapunknak Kálucz Martin, akinek már a következő „fellépése” is le van kötve. – Legutóbb december 9-én volt egy K–1-es meccsem, amelyet mindenki szerint megnyertem, viszont a pontozók ezt másképp látták. Szeretném bebizonyítani, hogy jobb vagyok Imre Zsoltnál, ezért visszahívtam, és március 24-én, Nyíregyházán megküzdök vele. Ezt a csatát most semmiképp sem akarom a pontozókra bízni…

Az igazi szerelem

A 25 éves debreceni sportoló azt is megosztotta, hogy egyelőre nincs több konkrét versenye, de az a terve, hogy minden hónapban legyen egy meccse, hogy visszakerülhessen a vérkeringésbe. Az utóbbi időben ugyan sérülések hátráltatták Káluczot, háromszor is eltört a keze, de immár végre ismét százszázalékos állapotban van.

– A szokásos módon zajlott a felkészülésem: az alapozás során nagy hangsúlyt fektettünk a megfelelő erőnlét megszerzésére, három hete már a kesztyűs edzéseket is megkezdtem, tíz, tizenkét meneteket bunyóztam, különféle riválisok ellen. Alkalomadtán átjártam Nyíregyházára is, a Gönczi Team-hez, jó kapcsolatot ápolok velük. De egyébként Lókodi Attila irányítja a tréningjeimet. Vele már régóta barátok vagyunk, vagy négy éve pedig már ő segít az edzések során is, kiváló a kapcsolatunk, remekül tudunk együtt dolgozni – fogalmazott Kálucz, majd a jövőbeni terveiről is beszámolt.

Hamar, már 20 évesen a csúcsra jutottam, fiatal korom ellenére MMA-ban a WKU világbajnoka voltam, sokat jártam külföldre, rangos tornákra. Most K–1-ben térek vissza, amíg lerázzuk a „ringrozsdát”, azonban utána ismét az MMA-ban bizonyítanék.”

Számomra a K–1 kicsit játékosabb, azt is élvezem, olyan, mint mikor egy profi labdarúgó elmegy egy-két kispályás találkozót játszani, ám az igazi szerelmem az MMA. Még mindig csak 25 vagyok, legalább tíz jó esztendő vár még rám, újra az elitbe vágyom, amiért mindent meg is teszek.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!