Sport

2018.01.31. 09:52

Magasban és ötösben is ezüstöt ugrott az NYSC atlétája

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Sportcentrum színeiben szereplő nyírbogdányi Juhász Ferenc betegen is remekelt az atlétikai újonc országos bajnokságon.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Sportcentrum színeiben szereplő nyírbogdányi Juhász Ferenc betegen is remekelt az atlétikai újonc országos bajnokságon.

Mostantól kezdve külön életet él az újoncok országos bajnoksága, amelyet eddig a serdülőkével együtt rendeztek meg. A 13 évesek viadala jelentette az ob-k sorának kezdetét a budapesti BOK-csarnokban, ahonnan a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzői sem távoztak üres kézzel.

Juhász Ferenc, aki a nyírbogdányi Kazinczy Ferenc Baptista Óvoda, Általános és Alapfokú Művészeti Iskola hatodik osztályos tanulója, két versenyszámban is ezüstérmet szerzett. Oroszi István tanítványa magas- és ötösugrásban is a második helyen végzett, holott betegen versenyzett, és a két versenyszám időben olyannyira közel volt egymáshoz, hogy gyakorlatilag pihenő nélkül teljesítette. Feri a másnap rendezett távolugrásban fáradtan és kissé legyengülve is az ötödik helyezést szerezte meg.

Az NYSC versenyzők közül további döntős helyezést szerzett a távolugrásban negyedik Vasvári Boglárka, valamint a magas-, illetve ötösugrásban hatodik Lőw Gábor és Délczeg Péter.

Ezen a hétvégén a serdülők bajnoksága következik, amellyel párhuzamosan a szövetség meghívásos versenyét is megrendezik, a nyíregyháziak több felnőtt atlétájának részvételével.

Országos újoncbajnokság

A Nyíregyházi Sportcentrum versenyzőinek eredményei

Fiúk

60 m: 11. Kozák Bence 8.65.

Magasugrás: 2. Juhász Ferenc 148, 6. Lőw Gábor 140.

Távolugrás: 5. Juhász Ferenc 477.

Ötösugrás: 2. Juhász Ferenc 12.90, 6. Délczeg Péter 12.44.

Lányok

60 m: 10. Vasvári Boglárka 8.64.

300 m: 9. Szilágyi Réka 47.67.

Távolugrás: 4. Vasvári Boglárka 466.

Ötösugrás: 26. Czap Anita 10.39.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!