Sport

2017.11.09. 14:17

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: a válogatottban is bizonyítana Haris Attila

Balmazújváros - Szerinte a svédek legyőzése hatalmas lökést adhatna az U21-es egyletnek.

Balmazújváros - Szerinte a svédek legyőzése hatalmas lökést adhatna az U21-es egyletnek.

Amíg a felnőtt válogatott felkészülési mérkőzéseken gyakorolhat, addig az U21-es alakulatra két „vérre menő” Európa-bajnoki selejtező vár: Michael Boris tanítványai előbb pénteken 17 órától Svédországot fogadják a Szusza Ferenc Stadionban, majd kedden Cipruson vendégeskednek. A német szakember ismét meghívót postázott a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő középpályásának, Haris Attilának, aki a Hajdú-bihari Naplónak beszélt a várakozásairól.

Várják a drukkereket

– Az elmúlt napokban rengeteg felvételt megtekintettünk a svédekről, tisztában vagyunk azzal, hogy melyek a sebezhető pontjaik – mutatott rá a 20 esztendős középpályás. – Alaposan feltérképeztük a stílusukat, többek között megtudtuk, hogyan végzik el a pontrúgásokat, milyen begyakorolt figuráik vannak. A csoport egyik legerősebb gárdája érkezik Budapestre, ennek ellenére szeretnénk begyűjteni a három pontot. Úgy gondolom, vetélytársunk nem fog fejjel a falnak rohanni, talán a döntetlennel is elégedettek lennének az északiak. A nézők ingyen tekinthetik meg az összecsapást, reményeim szerint sokan szurkolnak a helyszínen, és kiváló hangulatot teremtenek a drukkereink.

Bízom benne, hogy szerepet kapok a meccsen, a mester bizalmát igyekszem jó játékkal meghálálni.”

Svédország legyőzése hatalmas lökést adhatna a ciprusiak ellen, bár az igazat megvallva, azzal az ütközettel még nem foglalkozunk. Cipruson sem lesz könnyű dolgunk, mivel egy pörgős, gyors futballt erőltető csapathoz utazunk – fogalmazott Haris.

Eb-ről álmodoznak

A magyar fiatalok eddig kétszer léptek pályára a kvalifikáció során. Málta ellen drámai hajrában sikerült megszerezni a három egységet, hiszen Lenzsér Bence a kilencvenkettedik percben fejelte a győztes gólt (2–1). Ezt követően Törökországban 0–0-s döntetlenre végzett a nemzeti együttesünk, amelyik jelenleg a negyedik helyen áll. Az Eb-re egyébként a csoportgyőztesek kvalifikálják magukat automatikusan, míg a négy legjobb második rájátszás során biztosíthatja a helyét a viadalon.

– Mindegyik ellenfelünkről van már információnk, ennek tükrében nem tartom elképzelhetetlennek a kijutást a kontinensviadalra. Egyik együttestől sem félünk, minden fellépésünkön egyértelműen a győzelem a célunk. Ugyan Máltát csak a végjátékban tudtuk két vállra fektetni, ennek ellenére reális végeredmény született.

Parádés a hangulat a válogatottnál, különböző programokkal erősítjük a csapategységet. Michael Boris egy kiváló szakember, akiről emberileg is csak pozitív dolgokat tudok mondani”

– zárta mondandóját az újvárosiak játékosa.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!