Sport

2017.09.07. 15:52

Hazai pályán folytatja a Loki szombaton

Debrecen - Két győztes mérkőzés után a Diósgyőri VTK ellen is három pontot szerezne a DVSC a bajnokságban.

Debrecen - Két győztes mérkőzés után a Diósgyőri VTK ellen is három pontot szerezne a DVSC a bajnokságban.

A válogatott világbajnoki selejtezői miatt az elmúlt hétvégén nem rendeztek bajnoki fordulót az OTP Bank Ligában, ezért két hét állt a csapatok rendelkezésére, hogy a szombati találkozókra felkészüljenek. A DVSC a Vasas és a Budapest Honvéd legyőzése után 18 órától a Nagyerdei Stadionban lép pályára, az ellenfél a Diósgyőri VTK együttese lesz.

Csak egyszer nyertek

A dvtk.eu összeállítást készített a két gárda egymás elleni történelméből. A hivatalos honlap kiemeli, hogy az első Debrecen–Diósgyőr összecsapást 1943. november 21-én játszották le. Az újonc debreceniek ellen akkor a DiMÁVAG néven szereplő borsodi gárda 6:2-es vereséget szenvedett.

[poll id="1527"]

Az első diósgyőri pontszerzésre a cívisvárosban az 1963-as pontvadászatban került sor, akkor a felek 1:1-re végeztek.

Az örökmérleg nagy debreceni fölényt mutat, a DVTK csupán egyetlen egyszer tudott nyerni a Nagyerdőn, 2008 őszén. Akkor a bajnoki címet védő DVSC hatalmas fölényben futballozott végig, mégis a vendégek örülhettek 2–1-es sikerük után. A két csapat összesen 25 mérkőzést vívott meg a Hajdúságban, 21 Loki-győzelem mellett 3 döntetlen és egyetlen egy, a már említett DVTK-siker a mérleg. A gólkülönbség 61–11 a DVSC javára.

A két legnagyobb arányú vereséget az 1998/1999-es és a 2011/2012-es bajnoki kiírásban mérte ellenfelére a Debrecen, mindkétszer 5–0-val küldte haza szomszédvár alakulatát.

Legutóbb idén tavasszal rendeztek DVSC–Diósgyőri VTK keleti rangadót a cívisvárosban, akkor a Loki 3–0-ra győzött, a debreceni gólokat Osváth, Ferenczi és Feltscher szerezték.

HBN


[related-post post_id="3605904"]

[related-post post_id="3608361"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!