Sport

2017.08.08. 15:53

A DLA, Böszörmény és Újváros az új központok

Hajdú-Bihar - A Magyar Labdarúgó Szövetség utánpótlás-programja több változtatást vezet be az augusztus 19-én induló idényben.

Hajdú-Bihar - A Magyar Labdarúgó Szövetség utánpótlás-programja több változtatást vezet be az augusztus 19-én induló idényben.

Mint ismert, a 12 magyarországi akadémia felelős az ország utánpótlás-programjáért. Az akadémiák alá megyénként 3-3 egyesület került régiós alközpontként, kiemelt szakmai feladatok elvégzésére, aki 15-15 egyesület szakmai munkáját segítik majd, illetve a kisebb egyesületek tehetségeinek tovább gondozását is vállalják. Ezek számára a bajnoki rendszer is bővült.

Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék regionális utánpótlás központja a Debreceni Labdarúgó Akadémia lett, míg Hajdúböszörmény és Balmazújváros régiós alközpontként kapott feladatot. Azok az egyesületek lehetnek alközpontok, amelyek az eddigi utánpótlás-nevelés területén kiemelkedőek voltak, akik megfelelő szakemberekkel, infrastruktúrával, illetve oktatási-képzési programmal rendelkeznek és teljesíteni tudják az MLSZ további követelményrendszerét: rendelkezniük kell több világítással ellátott füves, műfüves és fedett létesítménnyel, öltözőkkel.

Meghatározták az UEFA A és UEFA B végzettséggel rendelkező edzők, valamint egyéb szakemberek számát is, akik nem csak saját egyesületük szakmai munkájáért felelősek, de a többi település tehetségeiért is.

Régiónkból a DLA, Nyíregyháza, Kisvárda és Tarpa, Balmazújváros, Hajdúböszörmény TE-(Olasz FS-val közösen) indulhat e kiemelt bajnokságban.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!