Sport

2017.07.06. 17:25

3x3-as kosár: mindenki őket akarja majd legyőzni

Debrecen - Medgyessy Dóra elárulta, remek közösséget alkotnak a magyar csapat játékosai.

Debrecen - Medgyessy Dóra elárulta, remek közösséget alkotnak a magyar csapat játékosai.

Idén Amszterdamban rendezik meg a 3x3-as kosárlabda Európa-bajnokságot, a tornára a férfi és a női válogatottunknak is sikerült kijutnia. A hollandiai viadal péntektől vasárnapig tart, Csirke Ferenc legénysége a csoportkörben Spanyolországgal és Szerbiával találkozik. Károlyi Andrea tanítványai Svájccal és Romániával mérik össze az erejüket a megmérettetés első fázisában. A hármasokból az első két helyezett jut a negyeddöntőbe.

A lányok címvédőként vágnak neki a viadalnak, a mieink a románokat 21–14-re múlták felül a tavalyi fináléban. Az alakulat egyik kulcsembere a debreceni születésű Medgyessy Dóra, akinek mozgalmasan telnek a napjai, ugyanis nemrég a „hagyományos” Eb-n ölthette magára a nemzeti együttesünk szerelését, a hétvégén pedig Hollandiában bizonyíthat.

Ütőképes vetélytársak

Egy évvel ezelőtt Bukarestben sikerült megnyernünk a kontinensviadalt, erre az eredményre életem egyik legszebb élményeként gondolok vissza."

– Különösebb teher nélkül szerepelhettünk Romániában, az edzőink maximálisan megbíztak bennünk. Nem gondoltunk az aranyéremre, mindig csak a következő feladatra összpontosítottunk. Idén változik a felállás, hiszen már van elvárás a csapattal szemben. Hogy milyen Eb-re számítok? Egyértelműen nehéz dolgunk lesz, mivel nagyon erős mezőny gyűlik össze Amszterdamban. Az ellenfelek valószínűleg alaposan felkészülnek belőlünk, mindenki minket akar majd legyőzni. A gárdán belül remekül működik a kémia, feltétlenül szeretnénk továbbjutni a csoportból, ez a minimális célunk – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak az NB I-ben szereplő Ceglédet erősítő irányító.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!