Sport

2017.06.06. 12:17

Magyar Ring Gála - Harcsa tíz menetre számít Bacskai ellen

Budapest - Kemény ütközetre, tízmenetes mérkőzésre számít Bacskai Balázs ellen Harcsa Norbert a szombati, budakalászi Magyar Ring ökölvívógálán.

Budapest - Kemény ütközetre, tízmenetes mérkőzésre számít Bacskai Balázs ellen Harcsa Norbert a szombati, budakalászi Magyar Ring ökölvívógálán.

Az eddigi nyolc profi összecsapásán veretlen Harcsa az M4 Sport Sportreggeli című műsorában kedden azt mondta, sokan meg fognak lepődni.

"Azt gondolják, hogy elmozgásból fogom megoldani ezt a mérkőzést, de nem szeretném magamra húzni Bendzsit, elébe fogok menni a verekedésnek" - ígérte. Hozzátette, bár szerinte ellenfele arra számít, hogy négy-öt menet alatt ledarálja, ez nem lesz így, neki viszont nincs akkora ütőereje, hogy az egyébként is jól védekező Bacskait kiüsse, ezért úgy véli, végig fog menni a tízmenetesre tervezett összecsapás.

Harcsa eddigi leghosszabb mérkőzése nyolc, míg Bacskaié ötmenetes volt.

A két ökölvívó kapcsolata korántsem harmonikus, Harcsa elmondása szerint 2006 óta "hullámzó", aminek a kialakulásában a szövetség "régi vezetése is benne volt".

"Őt nagyon védelmezték, nekem mindig feljebb kellett menni, ez fajult el úgy, hogy sokszor nem is nagyon beszéltünk az edzőtáborozások során" - árulta el.

A profi pályafutásáról úgy fogalmazott, eddig nem igazán szorongatták meg, mégsem százszázalékosan elégedett.

"Ha ezen a mérkőzésen túl leszek, szeretnék szintet lépni és nemzetközi címekért bokszolni" - mondta.

A 2010-ben Európa-bajnok Bacskai, a magyar amatőr ökölvívás elmúlt évtizedének egyik meghatározó alakja szűk egy hónapja jelentette be, hogy profinak áll, megállapodott Rácz Félixszel, a Felix Promotion vezetőjével, ennek értelmében bemutatkozása június 10-én lesz a középsúlyú magyar bajnoki címért.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!