Sport

2017.06.13. 20:04

Jégkorong MOL Liga - MJSZ: még nemzetközibb lesz a liga a Vienna Capitals csatlakozásával

Az osztrák Vienna Capitals második számú együttesének csatlakozásával még nemzetközibb lesz a jégkorong MOL Liga a magyar szövetség (MJSZ) szerint.

Az osztrák Vienna Capitals második számú együttesének csatlakozásával még nemzetközibb lesz a jégkorong MOL Liga a magyar szövetség (MJSZ) szerint.

Boros Péter, az MJSZ kommunikációs igazgatója az M1 aktuális csatornának elmondta, az EBEL-győztes bécsiek második gárdája is remek játékerőt képvisel, így javulhat a bajnokság színvonala.

"Ebben az ominózus második csapatban is olyan osztrák válogatottat megjárt és oda készülő, vagy akár ott szereplő játékosok is vannak, akik mondjuk a légiósok miatt nem férnek be az EBEL-csapatba, tehát itt azért egy nem akármilyen második együttesről beszélünk" - hangsúlyozta.

A legutóbbi idényben 11 csapatos MOL Liga következő idényében 9 induló biztos, miután az elmúlt szezon együttesei közül a román Dunarea Galati a többi együttes kérésére, míg a Debreceni HK és a szerb HK Beograd pénzügyi problémák miatt nem vállalja az indulást. A hajdúságiak múlt pénteken jelezték, bizonytalan anyagi helyzetük okán, illetve szponzorok hiányában nem neveznek a 2017/18-as idényre. Mint Egri Gergely sportigazgató leszögezte, ez a döntés "derült égből villámcsapásként" érte az MJSZ-t. A szövetség azonban minden lehetőséget megvizsgál annak érdekében, hogy ne csökkenjen a magyar csapatok száma.

A szabadkártyával rendelkező Vasas jégkorong-szakosztályának elnöke, Szuper Levente hangsúlyozta, a piros-kékek ebben a szezonban nem veszik át a Debrecen helyét.

"Nem szeretnénk egyetlenegy lépcsőfokot sem kihagyni, hanem ugyanúgy strukturálisan fölépíteni, ahogy az építkezést elkezdtük. Ha itt lesz az ideje - én úgy gondolom, a következő szezonban -, akkor reálisan el tudunk majd indulni mi is" - fejtette ki.

A szeptemberben rajtoló MOL Liga küzdelmeit az M4 Sport közvetíti.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!