Sport

2017.05.09. 16:10

Már biztos kiesőként szállnak harcba a bajnokesélyes ellen

Balmazújváros - Temesvári János szerint teher nélkül játszhatnak szerdán Szegeden.

Balmazújváros - Temesvári János szerint teher nélkül játszhatnak szerdán Szegeden.

Utolsó előtti, 24. fordulójához érkezett a férfi kézilabda NB I. 2016/17-es pontvadászata: szerdán 18 órától a listavezető MOL-Pick Szeged otthonába látogat a Kőnig-Trade Balmazújváros. A hajdú-bihari együttes eddig mindössze tizenegy egységet tudott gyűjteni, ami a kiesést jelentő, 13. helyhez elegendő csupán.

Nem könnyű

– Már biztos kiesőként készülünk a hátralévő meccseinkre, ami elég nehéz, természetesen mi sem így terveztük. Úgy gondoljuk, tartozunk magunknak és a szurkolóinknak is annyival, hogy a ránk váró összes találkozón odategyük még magunkat. Nem szabad összeesni, mert bár az eldőlt, hogy jövőre csak a másodosztályban szerepelhetünk, vár még ránk egy Liga Kupa-döntő. Ezt a sorozatot meg szeretnénk nyerni, hogy legalább ennyit fel tudjunk mutatni! – jelentette ki Temesvári János, az Újváros balszélsője, aki rátért a Szeged elleni összecsapásra is.

– Egyértelmű, hogy a Csongrád megyei gárda az esélyesebb, ennek ellenére szeretnénk megnehezíteni a dolgukat. Nem lesz rajtunk nyomás, teher nélkül játszhatunk, bízunk a tisztes helytállásban. Riválisunk tele van válogatott, klasszis kézisekkel, nem lenne értelme kiemelni senkit közülük, mert az egész csapatot felsorolhatnánk. Nem dédelgetünk hiú ábrándokat, egy jó mérkőzésben azért bízunk, szeretnénk megmutatni, több van bennünk, mint ahogy az látszott ebben a szezonban. Egyelőre Mateo Dioris játéka kérdéses, de a többiek egészségesek – tudtuk meg a Balmaz játékosától.

Az újvárosi szakmai stáb kedden még edzést vezényelt a gárdának, a programban videózás is szerepelt, szerdán pedig elutazott az együttes a meccs helyszínére.

Arról is érdeklődtünk Temesváritól, lehet-e már tudni valamit a jövőről, de azt a választ kaptuk, hogy erről még korai lenne beszélni.

November 22-én már megmérkőztek a felek a Kőnig Rendezvényközpontban, akkor félidőben 19–13-ra vezettek a vendégek, akik végül 33–24-es sikert arattak.

A Szegedtől több alapember is a válogatottban lépett pályára vasárnap, mikor is a magyarok 35–27-re kikaptak az olimpiai bajnok Dánia vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozat negyedik fordulójában. A klub honlapjának beszámolója szerint játékosaik hétfőn tértek vissza csapatukhoz. A hírek szerint Szergej Gorbok láb-, míg Alen Blazevic vállsérülés miatt nem játszik majd szerdán.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!