Sport

2017.04.03. 14:05

"Jó debreceninek lenni, most meg pláne!"

Debrecen - Nagyon örülnek a lokisták a harmadik helynek, úgy vélik, ez lökést adhat a folytatásra.

Debrecen - Nagyon örülnek a lokisták a harmadik helynek, úgy vélik, ez lökést adhat a folytatásra.

A bronzért mentek, és azzal is tértek haza Kecskemétről a DVSC-TVP játékosai. Hétvégén rendezték meg a női kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjét, melyben a Loki is érdekelt volt.

Fotó: Derencsényi István

Tone Tiselj tanítványai szombaton a bombaerős Győrrel csaptak össze: ahogyan az esélyek alapján arra számítani lehetett, könnyedén húzták be a meccset Görbicz Anitáék, 34–14-re nyertek a Rába-partiak (az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy az eredmény kissé túlzó). Így másnap a bronzcsata várt a debreceni lányokra, méghozzá a Dunaújváros ellen. Álmosabban kezdtek a cívisvárosiak, ám aztán belehúztak, félidőben 14–11-re vezettek, a vége pedig 30–24 lett. A DVSC ezzel hat év után ismét érmet szerzett az MK-ban. Kelemen Éváék a bronzzal együtt ráadásul kivívták a jogot az EHF-kupában való indulásra is.

Csodás érzés

– Összességében jó két hetet készültünk a Final Fourra, már a szerdai Érd elleni bajnoki alkalmával is sok olyat gyakoroltunk, amit bevetettünk a hétvégén. Az elődöntőben a világ legjobb csapatával, a Győrrel találkoztunk, és bár nem feltartott kézzel vágtunk neki a csatának, kicsit csúfosra sikeredett az összecsapás, úgy hiszem, azért nincs a két együttes között húsz gól. Ez a derbi arra is alkalmas volt, hogy gyakoroljuk azokat a különböző védekezési szisztémákat, és figurákat támadásban, amelyeket be akartunk dobni az Újvárossal szemben – fogalmazott a piros-fehérek kapusa, Lajtos Nóra, majd rátért a harmadik helyért vívott vasárnapi mérkőzésre is.

– Fásultabban kezdtük a bronzcsatát, de aztán elkaptuk a ritmust, szívvel-lélekkel küzdöttünk, egymásért, aminek meg is lett az eredménye. Mi is úgy éreztük, hogy a szezon egyik legjobb játékával rukkoltunk elő, most nem foglalkoztunk az apróbb sérülésekkel, félretettük, épp hol fáj, csak a célra koncentráltunk – emlékezett vissza a remek védéseket bemutató hálóőr, aki a hangulatra is kitért. – Országszerte irigyelnek minket a szurkolótáborunk miatt, drukkereink ezúttal is bebizonyították, miért – nagyon hálásak vagyunk nekik. Vasárnap este már Debrecenben vártak minket, a Hódos előtt görögtüzek gyúltak, csodás érzés volt. Jó debreceninek lenni, most meg pláne! – mondta meghatottan Lajtos.

A kézis szerint a siker lökést adhat számukra a folytatásra a bajnokságban, egyúttal le is vett egy kis terhet a vállukról. – Már biztos a kupaindulásunk, így felszabadultabban játszhatunk. Minél több pontot szeretnénk megszerezni az idény végére, ami talán könnyebb is lesz így. Hétfőre szabadnapot kaptunk, de kedden újra edzés, következik a felkészülés a pénteki, Mosonmagyaróvár elleni találkozóra.

HBN


A Debrecen szerezte meg a bronzérmet a női kézilabda Magyar Kupában, miután a Kecskeméten zajló négyes döntő vasárnapi első mérkőzésén hat góllal jobbnak bizonyult a Dunaújvárosnál.

A DVSC-TVP kihozta a maximumot a Magyar Kupa Final Fourból, miután legyőzte a Dunaújvárost a bronzmeccsen.

 

A Ferencváros története során 12. alkalommal nyerte meg a női kézilabda Magyar Kupát, miután a vasárnapi fináléban hétméteresekkel legyőzte a címvédő Győrt a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!