Sport

2017.03.09. 17:55

Nincs mese, nyernie kell a Balmazújvárosnak

Balmazújváros - Ha meg akarja tartani NB I-es tagságát az Újváros, el kell kezdenie pontokat gyűjteni.

Balmazújváros - Ha meg akarja tartani NB I-es tagságát az Újváros, el kell kezdenie pontokat gyűjteni.

Ismét idegenbeli mérkőzés vár a Kőnig Trade Balmazújvárosi KK csapatára: a férfi kézilabda NB I. 19. fordulójában Ceglédre látogat a hajdú-bihari egylet, az összecsapást pénteken 18 órától rendezik.

Egyre nehezebb helyzetbe kerülnek az újvárosiak, akik továbbra is csak az utolsó előtti, 13. helyen állnak, és csupán nyolc egységet gyűjtöttek eddig. A ceglédiek 14 egységgel a kilencedikek.

A legutóbbi körben, múlt hétvégén is alulmaradt a Balmaz, akkor hazai pályán, 32–26-ra kapott ki az Egertől. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a csapat vezetőedzője, Magi Serra úgy fogalmazott, hogy nem sikerült jól a meccsük. „A második félidőben lehetett látni, hogy harcoltunk és próbáltunk mindent megtenni. Mindenki tudja, hogy nem vagyunk jó helyzetben. Folytatni kell a bajnokságot, nem adjuk fel!

Az Egerrel szembeni derbin sok könnyű gólt kapott az Újváros, ezen mindenképp javítani kell, ha jó eredményt szeretnének elérni Cegléden. A Pest megyeik is pont nélkül maradtak az előző körben, 28–25-re múlta felül a Budakalász Nagy Károly alakulatát.

Egymásért küzdeni

A bajnokság első felében, október 14-én már megmérkőztek az együttesek. Az akkor még Füzesi Ferenc által irányított hajdú-bihari formáció szünetben még hátrányban volt, 15–10-re vezettek a fővárosiak. A második félidőben aztán hatalmas hajrát vágott ki a Balmaz, mely végül egy pontot megkaparintott, 25–25 lett a vége.

Nem egyszer bizonyították már az újvárosiak, ha igazi csapatként játszanak, képesek jó produkcióra – a bennmaradás érdekében ezúttal is egymásért kell küzdeniük.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!