Sport

2017.02.08. 14:54

Varga Mikinek önmagával is meg kell küzdenie

Debrecen - Bernáth István és Ungvári István külföldön dolgozik, ezért nem lehet részese a Bocskainak.

Debrecen - Bernáth István és Ungvári István külföldön dolgozik, ezért nem lehet részese a Bocskainak.

A hagyomány folytatódik, szerdától szombatig immár 61. alkalommal rendezik meg Debrecenben a Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyt. Az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban 24 ország közel 150 bunyósa lép ringbe, köztük 24 hölgy! Ez a tradicionális cívisvárosi torna újítása, mármint, hogy hölgyek csatáját is láthatja a hajdúsági publikum. A számtalan klasszist felvonultató mezőnyben ott lesznek a magyarok is, szűkebb pátriánkat hat DVSC-s és egy hajdúsámsoni versenyző képviseli. A DVSC-s résztvevőkről keddi lapszámunkban olvashattak, most a HISE vezetőedzője, Máté Attilát kérdezte a Hajdú-bihari Napló.

Mindössze egy sportolónk, Varga Miklós képviseli a klubunkat a Bocskain.

Máté Attila

Kétségek közt

– Most az a szokatlan helyzet állt elő, hogy mindössze egy sportolónk, Varga Miklós képviseli a klubunkat a Bocskain. Sokáig bíztunk benne, hogy a magyar bajnok Bernáth István is kötelek közé léphet, ám végül le kellett mondanunk a vágyainkról. Pisti Görögországban dolgozik, reménykedtünk, hogy a szövetség anyagilag segíti a hazautazását, ám nem kaptunk támogatást, így a versenyzőnk hiába készült, kimarad számára a debreceni erőfelmérő. Ugyanez a helyzet Ungvári Istvánnal, aki Németországban vállalt munkát, s miután nem kap segítséget a nemzetközi versenyekre való utazáshoz, mindössze a magyar bajnokikra jön haza bokszolni, azt is csak a rám való tekintettel – mondta a sámsoniak trénere.

– Visszatérve Varga Miklósra, nagyon jól sikerült a mátraházi felkészülése, amit a válogatott edzőtáborában végzett. Viszont a súlyával gondok vannak. Immár 11 éve van a 60 kilogrammosok mezőnyében, s egyre nehezebb számára a fogyasztás. Egy jó formában lévő Vargát senkitől sem kell félteni, jobb bokszoló, mint volt, ám nem tudom, a fogyasztás mennyit vesz ki belőle. Remélem, ez a tortúra nem viseli meg nagyon, s akkor mindenképpen benne van az érem a Bocskain, akár az aranyat is megszerezheti. Elárulom, nagyon gondolkozunk azon, hogy a debreceni verseny után súlycsoportot váltunk – nyilatkozta a hat Bocskai-emlékversenyt megnyerő válogatott bunyós edzője.

Az ökölvívótorna szerdán 15 órától a selejtezőkkel kezdődik. Az eseményre a 14 éven aluli gyermekek és a 60 év feletti nyugdíjasok ingyen mehetnek be.

HBN–BN


Program

Selejtezők

Szerda: 15 órától és 18 órától

Csütörtök: 14 órától

Elődöntők

Péntek: 14 órától

Döntők

Szombat: 15 órától


Debrecen - A DVSC ökölvívóklubot hat bunyós képviseli Debrecen emblematikus nemzetközi erőpróbáján.

 

Debrecen - A Bocskai ökölvívó emlékverseny a világon az egyik legismertebb és elismertebb torna a boksz világában. Nem véletlen, hogy évek óta jelentkezési csúcsokkal pörög az esemény. Az idei 61. Bocskain visszatérnek a ringbe a nők is, akik már 2001-ben és 2003-ban is részesei voltak a programnak.

Debrecen - A tradicionális nemzetközi ökölvívótornának február 8–11. között ad otthont a cívisváros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!