Sport

2017.01.22. 09:48

Tovább haladnak a megkezdett úton a DEAC kosarasai

Debrecen - Újabb magabiztos sikert aratott a DEAC Kamilla Gyógyfürdő együttese a másodosztályú kosárlabda bajnokságban. Ezúttal az ősi rivális Nyíregyházát győzték le Berényi Sándor tanítványai meggyőző fölénnyel, méghozzá idegenben.

Debrecen - Újabb magabiztos sikert aratott a DEAC Kamilla Gyógyfürdő együttese a másodosztályú kosárlabda bajnokságban. Ezúttal az ősi rivális Nyíregyházát győzték le Berényi Sándor tanítványai meggyőző fölénnyel, méghozzá idegenben.

Beragadt a rajtnál a házigazda, Velkey János és Farkas Attila hárompontosára sokáig nem érkezett válasz. A harmadik percben megtört a szabolcsi kosárcsend, ám a folytatásban sem találták a ritmust, így Siska János a negyed derekán időt is kért (3-10). Szabó Miklós újra korlátlan úr volt a gyűrűk alatt, bár második személyi hibája miatt korán a kispadra kényszerült. Vezére távollétében kissé megakadtak a DEAC támadásai, a szervezetten kosárlabdázó nyírségiek közelebb is lopóztak (13-16). A játékrész zárása végül Molnár Andráséknak sikerült jobban, hét egységnyi előnnyel várhatták a folytatást.

A rövid szünet után tovább fokozta az iramot a hajdúsági együttes, Jahmal Jones ziccerével már kétszámjegyűre nőtt a differencia (18-29). Sokáig nem változott az eredmény, hol egyik, hol másik csapat volt eredményes, de igazából egyik csapat sem tudta ráerőltetni akaratát a másikra. A félidőhöz közeledve a nyíregyházi születésű Kósa Tamás percei következtek, rövid időn belül három triplát is elsüllyesztett, így valamelyest megnyugodhattak a cívisvárosiak. Húsz perc után 33-49-et mutatott az eredményjelző, de maradéktalanul egyik vezetőedző sem lehetett elégedett.

A térfélcsere után érezhetően a DEAC volt jóval motiváltabb, Molnár két kosarával már húsz volt közte (38-58), de hiába kért időt a hazai stáb, a gyorsvonatként robogó debrecenieket képtelenség volt megállítani. Kintről és a festékből egyaránt eredményesek tudtak lenni, gyakorlatilag minden támadásukból kosár született. A jóval nagyobb rotációs lehetőséggel rendelkező hajdúságiak a negyedet 18 ponttal nyerték meg, így a záró felvonás már csak formaság maradt. Az utolsó tíz percben mindkét oldalon lehetőséget kaptak az addig kevesebbet játszók, a mérkőzés irama kissé le is ült. Az utolsó másodpercben Pék Dávid hárompontosával a százpontos álomhatárt is elérte a DEAC, így az új szakmai stábbal második magabiztos győzelmét aratta a csapat, szorosan tapadva a listavezető Miskolc-Hódmezővásárhely kettősre.


Nyíregyháza Blue Sharks – DEAC Kamilla Gyógyfürdő 64-100 (18-25, 15-24, 19-37, 12-14)

DEAC: Jones 19/3, Velkey 7/3, Molnár 8, Farkas 13/3, Szabó 15 cserék: Lajsz 8, Kósa 12/12, Kovács 3, Erdei 7/3, Pék 6/6, Opre 2, Kozák -.

edzők: Berényi Sándor, Ráthonyi Tamás

Berényi Sándor: Nem tudtunk mindent megvalósítani az előzetesen eltervezettekhez képest, főleg a múlt heti mérkőzés tükrében, de azt hiszem így sem lehet okunk a panaszra. A festéket a mai meccsen is uraltuk, és a külső dobószázalékunk is sokkal jobb volt a Nyíregyházánál, ez volt a győzelem kulcsa. Jó úton haladunk, de van még hova fejlődnünk. Gratulálok a csapatnak.

- debka.hu -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!