A nap legfontosabb anyagai

2024.06.17. 21:54

Egy finom fagyinak a kánikulában nincs párja

Útfelújítások, finom fogások, és meglepő hírek a Loki háza tájáról. Hétfői hírösszefoglaló Hajdú-Biharból.

Haon.hu

Annuska néninek mindene a fagylaltkészítés

Forrás: Molnár Péter

  • Több utcán is dolgoznak a munkagépek. Az útfelújítások a nyári időszakban is folytatódnak.
  • Információink szerint gázszivárgás miatt törték fel az aszfaltot hétfőn Debrecenben, Füredi út és az Egyetem sugárút kereszteződésében. 
  • Összeütközött egy személyautó és egy motorkerékpár Balmazújvárosban, a Daru-Csegei utcában, a Hortobágyi út kereszteződésénél.
  • Napokon belül kezdődik a nyári szünet. Hetekre bezárnak a bölcsődék, az óvodák és az iskolák, ezért utánanéztünk, hogyan alakul a nyári gyerekfelügyelet Debrecenben.
  • Verdes Ferencné Annuskánál jártunk a minap, aki közel 40 éve árul fagylaltot Nyíracsádon. A kedves nénit a faluban sokan csak úgy ismerik, hogy a „fagyis néni”, ezen egyáltalán nem lehet meglepődni, hiszen olyan finom nyári édességet készít, amilyet valóban csak az tud, aki régóta a szakma szerelmese. 
  • A gasztronómia, a zene és a foci elegye rendkívül népszerű „fogásnak” bizonyult június harmadik hétvégéjén. Idén is megrendezték a Debrecziner Gourmet Fesztivált, ami több ezer látogatót csalogatott ki a Nagyerdőre, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. sajtóközleményéből pedig kiderült, mely programok voltak a legnépszerűbbek.
  • Tóth Tamás, a Vida Autósiskola szakoktatója, egyben szabadnapos rendőr, oktatás közben volt szemtanúja egy közlekedési balesetnek Nyíradonyban. Észrevette, hogy az egyik autó utasa súlyosan megsérült, és azonnal a helyszínre sietett.
  • Június 19-én ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítaniuk a közlekedőknek Hajdú-Bihar több pontján is. 
  • A Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium 5 ezer fő alatti településeknek szóló pályázata idén 5 milliárd forintos keretösszeggel indult. Hajdú-Bihar vármegyében 57 települést támogatott a szaktárca a szociális tüzelőanyag programban.

Ajánljuk még: 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában