Sport

2016.12.08. 07:15

Férfi ob: az első menetben kapitulált Bernáth ellenfele

Debrecen, Hajdúsámson - Bernáth István az első akadályt magabiztosan vette a Budapesten zajló országos bajnokságon.

Debrecen, Hajdúsámson - Bernáth István az első akadályt magabiztosan vette a Budapesten zajló országos bajnokságon.

Már az első menetben úgy megdolgozta vetélytársát, hogy annak edzője feladta a küzdelmet. Bernáth holnap is bunyózik egy KSI-s ellenféllel szemben. Pénteken pedig Varga Miklós és, ha csütörtökön nyer, Bernáth is újra kötelek közé lép.

  • Bernáth István (HISE) - Kertész-Kovács Ádám (Kiskunhalas), a 8 közé jutásért TKO 1. menet
  • Máté Attila edző értékelése: - Pisti az első menetben nyert. Tavaly is bokszoltak már ezzel a sráccal, aki akkor nem adta fel, és Pisti úgy megütötte, hogy orra vérzett, meg hanyatt esett. Most jobb emlékekkel ment haza, mert "csak" testre kapott nagyokat, ám azok tényleg nagyok voltak. Aztán amikor egy ilyen ütés után elkezdett hátrafelé tolatni, az edzője feladta a küzdelmet. Holnap is bunyózik Pisti, méghozzá a kőbányai Szőke Tasi Zoltánnal.

    A DVSC-s bunyósok közül Nagy Bence le sem izzadt a nyolcaddöntőben, hiszen visszalépett ellenfele, Tóth Ádám viszont szépen megdolgozott a pontozásos sikerért. Mindketten a legjobb 8 között folytatják a küzdelmet. Kiss Tamás is nagyon szépen bunyózott, ám véleményes vereséget szenvedett egy korábbi korosztályos MMA-világbajnoktól - holott a harmadik menetben (edzőnk szerint) igencsak elpáholta őt Kiss. Ezzel háromból ketten továbbjutottak a DVSC bokszolói közül, csütörtökön pedig a ma győző Nagy Bence és Tóth Ádám, valamint az akkor kezdő Szűcs Roland lép szorítóba.

  • 75 kg: Tóth Ádám (DVSC) - Pollák Olivér (FTC) (a 8 közé jutásért), szerdán 4-1
  • 91 kg: Nagy Bence (DVSC) - Pilinszky Roland (Tatabánya) WO (nem állt ki az ellenfele)
  • 91 kg: Kiss Tamás (DVSC) - Kiss Balázs (Hranek) (a 8 közé jutásért), szerdán
  • Salánki László edző értékelése: - Tóth Ádám egy tapasztalt versenyző ellen fegyelmezett boksszal, koncentráltan, az általam kérteket 80%-ban betartva hozta ezt a mai mérkőzést. Holnapi ellenfele széles, csapkodós bokszot művel, de meglátjuk, hogy elegek leszünk-e ellene. Nagy Bence ellen nem álltak ki. Kiss Tamás egy MMA világbajnok ellen számomra véleményes meccsen kapott ki. Nem magyaráztam a végén, de azért neki is odaadhatták volna a győzelmet. A második menettől kezdve fokozatosan vette át az irányítást, a harmadikban pedig eléggé megverte a srácot, aki fogvédőt köpködött, és szerintem bajban volt, akár ki is lehetett volna ütni. Végül azonban 5-0-ra neki adták a meccset. Tomi jól bokszolt, sajnos nem kaptuk meg a meccset.

    - Koppányi Szabolcs -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!