Sport

2016.10.30. 09:59

Jól kezdett, de végül kikapott a DEAC női futsal csapata

Debrecen - A DEAC csapata már 3-1-re vezetett 6 perc elteltével a női NB1-es futsalbajnokság 6. fordulójában a második helyezett zalaiak ellen. Később azonban bekövetkeztek a még sajnos mindig olykor előjövő hibák, ezért nem sikerült bravúrt elérni, "csak" tisztes helytállással, nagy meccsre kényszeríteni erősebb riválisukat, és végül 6-4-re kikapni.

Debrecen - A DEAC csapata már 3-1-re vezetett 6 perc elteltével a női NB1-es futsalbajnokság 6. fordulójában a második helyezett zalaiak ellen. Később azonban bekövetkeztek a még sajnos mindig olykor előjövő hibák, ezért nem sikerült bravúrt elérni, "csak" tisztes helytállással, nagy meccsre kényszeríteni erősebb riválisukat, és végül 6-4-re kikapni.

A szombaton késő este kezdődő összecsapás előtt is tudni lehetett, hogy a Göcsej együttese papíron jobb a debreceni alakulatnál. Ám a DEAC-nál bíztak a folyamatos fejlődésben és abban, hogy a csapat pontos játéka kompenzálja a nagyobb egyéni tudást. Ennek megfelelően álomszerűen kezdődött a meccs, hiszen Horváth Viki már az 1. percben betalált! (1-0).

Ezt követően sem adták alább a hazaiak, és Erdős Edina a 3. percben folytatta a gólgyártást (2-0), amit, bár elrondított egy vendég találat (2-1), de Tóth Zsuzsi révén ismét kétgólosra hízott a debreceni előny (3-1). És még csak a 6. percben jártunk!

A nagy adok-kapok során ezután azonban lábra kaptak a zalaiak, és a félidőig megfordították a mérkőzést. Marsai második találatát jegyezte, Orbán pedig egy perc alatt duplázott, ezzel, ha nem is történt tragédia, de a DEAC lendületét sikerült megtörniük a látogatóknak (3-4).

A második félidőben újabb bakik előzték meg a vendégek további két gólját - igazi kidolgozott helyzetük talán egy volt, a többinél a hazaiak hibáját torolták meg kőkeményen (3-6). A DEAC viszont most már kevésbé volt hatékony a vendégek kapuja előtt, s bár helyzetei voltak Sólyom Attila edző alakulatának, azok egy kivételével kimaradtak.

A véghajrára elúszott a hajó - holott nagyon szépen alakult egy darabig a mérkőzés -, így a csapatkapitán Urai Bianka gólja a legvégén már csak a különbségen javított (4-6). Ezután idő már nem volt arra, hogy tovább zárkózzon a DEAC.

Sokkal több volt ebben a meccsben, ám az, hogy egy erős gárda ellen ilyen hatékonyan tudott futsalozni a DEAC női gárdája, bizakodásra ad okot.

Radics Ágnes mint a csapat legtapasztaltabb játékosa azt mondta, hogy: "Ezt a meccset hoznunk kellett volna, hiszen volt rá esély. Szépen alakult eleinte, de egyszerűen túl sokat hibázunk még mindig hátul (nem érünk oda időben, elcselezzük a labdát és abból kontrázik az ellenfél stb). Sajnos így alakult."

A héten az edzések során sem volt éppen optimális a lányok helyzete, hiszen az egyik legfontosabb meccs előtt nem tudtak úgy és ott gyakorolni, ahol szükséges lett volna - ez hozzátartozik a teljes képhez, ám a külvilág számára úgyis a statisztika marad meg, abban pedig egy szoros, de vereséget hozott meccs szerepel.

A folytatásban november 11-én Hajdúböszörménybe utazik a DEAC női futsalcsapata, ahol megyei derbit rendeznek az élvonalban.

- Koppányi Szabolcs -


Edzői nyilatkozat

Sólyom Attila: - Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, de nem tudtuk kihasználni a lélektani előnyünket. Könnyű gólokkal meccsben tartottuk az ellenfelet. A lányok mindent megtettek a győzelemért, aki pályára lépett, erőn felül teljesített. A meccs összképe alapján megérdemeltnek tűnik a Göcsej győzelme, de nagyon könnyen meglepetést okozhattunk volna.


DEAC - Göcsej 4-6 (3-4)

Debreceni gólszerzők: Horváth V., Erdős, Tóth Zs., Urai


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!