Sport

2016.09.09. 19:01

Soha rosszabb kezdést: magabiztosan vertük Izraelt a 3x3-as vb-n

Debrecen - Izrael legyőzése nem okozott komolyabb fejtörést Török Ágneséknek, este a fehéroroszokat is legyőzték.

Debrecen - Izrael legyőzése nem okozott komolyabb fejtörést Török Ágneséknek, este a fehéroroszokat is legyőzték.

A magyar hölgyek címvédőként várhatták az U18-as 3x3-as kosárlabda Európa-bajnokság pénteki nyitányát, igaz a tavalyi aranyérmesek közül csupán Kányási Veronika maradt meg hírmondónak. A mieinknek az első leküzdendő akadályt Izrael jelentette a Nagytemplom előtt felállított pályán. Kissé nehézkesen indult be a magyar gépezet, ám a debreceni szurkolók támogatásával Mérész Beatrixék fokozatosan szakították le magukról a riválisukat. Gereben Lívia kosarával már tízzel mentek a hazaiak (12–2). Az izraeliek erejéből a hajrában csupán a szépítésre futotta, Magyarország 15–7-es sikert aratott.

Elődöntőt vívnának

– Egy torna első meccsét minden csapat nagy izgalommal várja. Bennünk a hazai pálya miatt is volt egy kisebbfajta drukk. Tisztában voltunk vele, ha nem becsüljük le az izraeli csapatot, akkor magabiztos sikert fogunk aratni, hiszen az idei világbajnokságon már 20–11-re legyőztük őket. A szurkolók támogatásából nagy erőt tudtunk meríteni, a buzdításuknak is köszönhetően szereztük meg a győzelmet. A tavaly Debrecenben megrendezett utánpótlás vb-n a lelátón már megtapasztalhattam ezt a fergeteges hangulatot.

Annyira jó, hogy mindenki szeret minket, ez rengeteget jelent a számunkra.

A fehérorosz együttes keményebb dió lesz, viszont belőlük is alaposan felkészültünk, és szívünket-lelkünket kitesszük a pályára ellenük is. Titkos álmunk ezen a tornán a négybe jutás, ha ezt teljesítenénk, utána már a lehető legszebb eredményt akarjuk elérni. Legnagyobb riválisainknak a francia és a spanyol válogatottat tartom – fogalmazott a Naplónak Török Ágnes.


Török Ágnes | Fotó: Derencsényi István


A piros-fehér-zöld válogatott este Fehéroroszországon gázolt át, a 21–5-ös eredménynek köszönhetően csoportelsőként jutott a negyeddöntőbe Magyarország.

Szombaton a fiaink is átesnek a tűzkeresztségen, Durázi Krisztoferék előbb a törökökkel, majd a lettekkel mérik össze erejüket.

HBN-BÁ


Videó az első nap meccseiről:


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!