Sport

2016.09.11. 09:13

Megvan a Pontes-gárda első győzelme

Debrecen - Két csodálatos egyéni akció döntötte el a három pont sorsát a Loki Újpest elleni hazai bajnoki mérkőzésen.

Debrecen - Két csodálatos egyéni akció döntötte el a három pont sorsát a Loki Újpest elleni hazai bajnoki mérkőzésen.

Alaposan átalakult a DVSC csapata a három héttel ezelőtt Felcsúton a Videoton ellen 5-1-re elveszített találkozó óta. Húzóemberek igazoltak el, ugyanakkor kitűnő játékosok érkeztek a debreceni gárdához, amely a csapatépítés időszakában van. Ilyen előzmények után fogadta a Nagyerdei Stadionban a mérkőzés előtt a tabella 4. helyén álló Újpestet a 7. pozíciót elfoglaló DVSC.

Holman bombája

Az első félidő inkább küzdelmet, mint élvezetes játékot hozott. A meccs elején a néhány perces tapogatózó játék után a Loki kapta el hamarabb a ritmust. A 6. minutumban Tőzsér remek passzát Takács perdítette 10 méterről a kapu fölé. A hazai csapat továbbra is támadásban maradt, nem egyszer erőszakosan, de szabályos eszközökkel szerezték meg a labdát, ám a kapu előtt nem sikerült helyzetet kialakítani. Ezt elégelhette meg a 10. percben Holman , aki Balajcza kapujától 17-18 méterre cselezgetett, majd az első adandó alkalommal ballal hatalmas bombát eresztett meg védhetetlenül a hosszúsarokba. A vezetés megszerzése után is lendületben maradt a Loki, jelezte ezt a 17. perc körül az egymás után rúgott három szöglet is. Gólhelyzetig azonban nem sikerült eljutni Szakályéknak. Nem úgy Kálnoki-Kisnek, aki Bardhi szöglete után 12 méterről centiméterekkel fejelt Danilovic kapuja mellé a 19. percben. Mindeközben közönségszórakoztató, rövidpasszos játéktudását is meg-megvillantotta a Loki, valósággal eldugták a játékszert az ellenfél játékosai elől. A félidő közepétől a Debrecen átengedte a teret a vendégeknek, így ők birtokolták többet a labdát, ám a hazai csapat jó védekezésének köszönhetően gólhelyzet közelében sem volt az Újpest. Kevés kockázatot vállaltak a játékosok, gyenge iramú mezőnyjáték folyt, inkább egymás hibáira igyekeztek építeni.



Dr. Horváth egyéni akciója

A második félidőre egy harapósabb, harcosabb Újpest jött ki a pályára, míg a DVSC játékosain talán az elmúlt hetek kemény edzései miatt, a fáradtság jelei mutatkoztak. A kedvenceiket szép számmal elkísérő lila-ultrák pedig hangos és látványos, folytonos buzdításukkal hajtották a fővárosi legénységet. Felborult a pálya, a kapuja elé szorult a Debrecen, jószerivel a felezővonalat sem lépték át a fehérmezesek. Veszélyes helyzete azonban nem volt a vendégeknek. Leonel Pontes a 68. percben kettős cserével igyekezett frissíteni csapatán, Szakályt, a csapatkapitányt, Sekulic, Holmant Bobko váltotta. Ez azonban nem hozott lényeges változást, hacsak azt nem, hogy egyre veszélyesebb támadásokat vezetett az Újpest. Érett az egyenlítő gól, amirez Újpestnek a 78. percig kellett várni. Akkor Diarra beadása egy csúsztatás után Windecker elé került, Sekulic azonban spiccel olyan szerencsétlenül ért a labdához, hogy azt négy méterről Danilovic kapujába pöckölte. Maradt az Újpest fölény, jelezte ezt a 81. percben Diarra kihagyott helyzete: egy beadásról maradt le a kaputól 3 méterre a becsúszó Újpest-játékos. Aztán a 84. percben robbant a stadion. A semmiből ismét vezetést szerzett a Loki! Tőzsér mesteri, 30 méteres indítása után dr. Horváth egy csodálatos egyéni akció végén, négy újpesti védőt kijátszva a tizenhatoson belül, 14 méterről kilőtte a hosszúsarkot. A gól megtörte az ellenfél lendületét, kiegyenlítetté vált a játék, amelynek négy perc hosszabbítás után vetett véget Bodnár játékvezető.

HBN-KZS


Edzői nyilatkozatok

Leonel Pontes: Sokat küzdöttünk a meccsen, keményen dolgoztunk az utóbi 3 hétben, lehet, sokat is, mert a csapat elfáradt a második félidőben. Erős, érett gárda ellen játszottunk, a Lokiban a mérkőzés második részében a fél csapat az új emberekből állt. Az újpestnek nem sok lehetősége volt a gólszerzésre. Nem tudtunk dominálni végig a meccen, de azt kontroll alatt tartottuk. Köszönöm a buzdítást a szurkolóknak. A csapat küzdeni fog, szép mérkőzéseket fogunk játszani, hogy visszahozzuk a szurkolókat a stadionba.

Nebojsa Vignjevic: Gratulálok a DVSC-bek a győzelemhez. Ezt a mérkőzést odaadtuk a Debrecennek. A hazai csapat két jó egyéni teljesítményből rúgott két gólt. Az első félidőben a játékosaim hozzáállásával elégedetlen voltam. Nem volt tűz a csapatban, mint ha nem akartuk volna a győzelmet. Második félidőben változott a helyzet, akkor sokat tettünk a győzelemért, de mindig hiányzott valami, hogy gólt rúgjunk.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!