Sport

2016.09.05. 16:06

Lendületes kézilabdát ígérnek

Nyíradony - Alaposan átalakult a nyíradonyiak kerete, a minimális céljuk a kiesés elkerülése lehet.

Nyíradony - Alaposan átalakult a nyíradonyiak kerete, a minimális céljuk a kiesés elkerülése lehet.

A női kézilabda NB I/B Keleti csoportjában szereplő egyleteknek az utolsó simításokat kell végrehajtaniuk, hiszen a hétvégén kezdetét veszi a pontvadászat. A tizennégy klubot számláló mezőnyben Hajdú-Bihar megyét az újonc balmazújvárosiak mellett a Nyíradony, valamint a Hajdúnánás képviseli. Az újvárosi mester után az adonyi alakulat vezetőedzője is összegezte lapunknak az elmúlt hetek történéseit, továbbá arról is beszél, milyen reményekkel vágnak neki a küzdelemsorozatnak.

A gyorsaságra építenek

– Nincs okom a panaszra, ugyanis jól sikerült a felkészülésünk – nyitotta a beszélgetést Nagyné Sütő Mariann, az adonyiak trénere. – Jelentősen átalakult a keretünk, emiatt időre van szükségünk ahhoz, hogy a játékosok közötti megfelelő összhang kialakuljon. Több edzőmeccset vívtunk a holtszezonban: a Balmazújvárost és az egrieket sikerült legyőznünk, ellenben a kis Lokitól vereséget szenvedtünk. Egerben előkészületi tornán vettünk részt, ahol a negyedik helyen végeztünk. Szerencsére az idő előrehaladtával egyre inkább javult a játékunk. Fiatal, feltörekvő csapatunk lesz, bízom benne, hogy minél több diadallal tudunk kedveskedni a drukkereinknek. Minimális célkitűzésként a bennmaradás kivívását tűztük ki magunk elé. A bajnokságban több kiemelkedő együttes áll rajthoz, szerintem a szegedieknek van a legnagyobb esélyük a bajnoki cím megszerzésére. Kérdés, a feljutók, valamint a Nyugati csoportból érkező Pilisvörösvár és Pénzügyőr milyen játékerőt képviselnek. Úgy gondolom, lendületes, lerohanásokra épülő kézilabda jellemzi majd a Nyíradonyt az előttünk álló idényben. Jelenleg hatvan-hetven százalékos állapotban vagyunk, de biztos vagyok benne, hogy ez a szám a rajtig emelkedni fog.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!