Sport

2016.08.27. 21:15

Remek „fogyitábor” volt az olimpia

Debrecen - Csősz Imre többet várt a magyar dzsúdósoktól, szerinte a fejekben nem volt rend.

Debrecen - Csősz Imre többet várt a magyar dzsúdósoktól, szerinte a fejekben nem volt rend.

– Összességében rendben zajlott minden a versenyek alatt is, illetve én a közbiztonsággal kapcsolatban sem tapasztaltam semmilyen negatív dolgot. Már előre felhívták rá a figyelmünket, hogy egyedül ne mászkáljunk, akinek volt esze, nem is tette – kezdett bele élménybeszámolójába a debreceni, korábbi olimpiai bronzérmes dzsúdós, Csősz Imre, aki a cselgáncs világszövetség (International Judo Federation) ellenőreként volt jelen Rio de Janeiróban.

Mint megtudtuk, Csősz kétszer járt csak az olimpiai faluban, ugyanis őket külön szállodában helyezték el. – A szálláshelyünk bár nem volt puccos, de a célnak megfelelt. Az étel minőségére sem lehetett panasz, csak épp a mennyiségre. Bőséges reggelit kaptunk a szállodában, majd ebédre a csarnokban szendvicsekkel, gyümölcsökkel láttak el minket, a vacsora viszont hiányzott – lehetett fogyókúrázni, az biztos. Persze szétnéztünk pár gyorsétteremben, de horror árakkal találkoztunk. Például egy vékony tésztájú pizza ötezer forintba került, egy kólát nagyjából nyolcszázért adtak. De ez egyébként minden olimpián így van, ilyenkor felviszik az árakat, ami érthető is – avatott be a részletekbe Csősz, akinek ez már az ötödik olimpiája volt. Az 1992-es barcelonai, az 1996-os atlantai, és a 2000-es sydney-i játékokon mint versenyző, majd a 2004-es athénin nézőként volt jelen, és reméli, Tokióban is ott lehet.

Kicsin múlott

Nyolc dzsúdós, Csernoviczki Éva (-48 kg, 7. lett), Karakas Hedvig (-57 kg, 7. lett), Joó Abigél (-78 kg, 7. lett), Ungvári Miklós (-75 kg, 5. lett), Csoknyai László (-81 kg, 17. lett), Tóth Krisztián (-90 kg, 9. lett), Cirjenics Miklós (-100 kg, 17. lett) és Bor Barna (+100 kg, 9. lett) képviselte a magyar színeket Rióban. Természetesen honfitársaink teljesítményét is értékelte a szakember.

– Ungvári 35 évesen ötödikként zárt, ami remek produkció, illetve Joó Abigélnek is voltak jó meccsei. Szinte az összes magyar esetében csak kicsin múlott, hogy nem ért el jobb eredményt. Bevallom, többre számítottam tőlük, de ez egy ilyen sportág, elég egy pillanatnyi kihagyás, és vége. Azt hiszem, többen is fejben fáradtak el a végére, ezen a téren rendet kell tenni a jövőben. Egyébként nagyon megerősödött a cselgáncs az egész világon, ezúttal 27 ország szerzett érmet, ami csúcsnak számít. Mindent összevetve, a magyar küldöttség szép helyen zárt, jó pár érmet sikerült szerezni, aminek nagyon örülök – fogalmazott Csősz Imre.

HBN–SZADÓ​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!