Sport

2016.04.08. 14:57

„Ha egyszerű lenne, mindenki bevállalná”

Debrecen, Hajdúnánás - Kálucz Martin egy 40 kilóval nehezebb riválissal küzd meg a hajdúnánási ketrecben.

Debrecen, Hajdúnánás - Kálucz Martin egy 40 kilóval nehezebb riválissal küzd meg a hajdúnánási ketrecben.A hagyomány folytatódik, immár harmadik alkalommal rendezik meg a Hajdúk és Vitézek elnevezésű küzdősportgálát. A hajdúnánási Somorjai László Városi Sportcsarnokban szombaton 18 órától megrendezendő eseményen K–1 és muay-thai szabályrendszerben 14 csatát láthat a nagyérdemű. A gálán rendeznek egy 8-as muay-thai, illetve egy négyes K–1-es tornát, s négy szintén K–1-es prestige fightot (kihívásos mérkőzést). A rendezvény színvonaláról a szakmai védnök, Zilai Sándor egykori muay thai világbajnok gondoskodott.

Szereti, ha nagy a tét

Az esemény főmérkőzését Kálucz Martin és Nnadi Kristóf vívja, kettejük csatája igazán pikáns ütközet lesz, mivel a cívisvárosi fenegyerek testsúlya nagyjából 40 (!) kilogrammal kevesebbet, mint Nnadié.

– Sokan felkapták a fejüket a hír hallatán, volt aki azt hitte, csak poén az egész. De nem így van, valóban megküzdünk egymással Hajdúnánáson – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Kálucz Martin, aki állítása szerint teljesen kiheverte kézsérülését, így kellő önbizalommal és izgalommal várja a K–1-es bunyót. – Ez a meccs igazi kihívást jelent a számomra, szeretem, ha komoly a tét. Ha egyszerű összecsapás lenne, azt mindenki bevállalná. Tudtommal ilyen nagy súlykülönbségű mérkőzésekre csak Kunkli Tivadar állt ki. Lehet, nagy rizikót vállalok, de érzem magam annyira erősnek, hogy megoldjam a feladatot. Korábban volt már három nehézsúlyú riválisom, őket legyőztem. Az ellenfelem nemcsak nagydarab, de kifejezetten jó harcos is, elég megemlítenem, hogy muay-thai magyar bajnok. Tudom, 3x3 perc kőkemény harc vár rám, de bírom az ütéseket, gyors vagyok és technikás, így a győzelem reményében lépek ketrecbe – mondta a tőle megszokott magabiztossággal Kálucz, aki a Taskó Fighting színeiben, Fark Willy és Lókodi Attila irányításával készült a gálára.

Technika kontra tömeg

Természetesen Káluczon kívül is bőven lesz hajdúsági harcos a kelet-magyarországi küzdősportélet egyik meghatározó eseményén: muay-thaiban Horváth „Lovas” Tamásért (Wolfer Gym, Debrecen) és Király Lászlóért (Ring SE, Debrecen), míg K–1-ben Berányi Rolandért (Wolfer Gym), Kálucz Martinért (Wolfer Gym), Varga Gyuláért (Wolfer Gym), Zavarkó Zsoltért (Ring SE), Sárándi Lászlóért (Szincsák SE, Hajdúnánás) és Kiss Krisztiánért (Szincsák SE) szurkolhat a közönség.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!