Sport

2016.02.19. 14:51

A földobott Paks ellen is győzni akarnak Lázárék

Debrecen - Kisebb sérülést szenvedett a Loki jobbhátvédje a múlt héten, de most már a csapat rendelkezésére áll.

Debrecen - Kisebb sérülést szenvedett a Loki jobbhátvédje a múlt héten, de most már a csapat rendelkezésére áll.

Felemás hétvégén van túl a DVSC-TEVA válogatott védője, Lázár Pál. A debreceniek kitűnő rajtot vettek az OTP Bank Liga tavaszi szezonjában, meggyőző játékkal 4–0-ra verték a Vasast, azonban Lázárt a második félidő elején sérülés miatt le kellett cserélnie Kondás Elemérnek. Szerencsére, mindez már a múlté, a jobbhátvéd felgyógyult és ott lehet a szombati, 15 óra 30 perckor kezdődő (élőben: www.haon.hu) Paks elleni bajnokin a Nagyerdei Stadionban.

Már nincs gond

– A bemelegítésnél éreztem, hogy fájni kezd hátul a combom, játék közben be is keményedett, ezért a szünetben megbeszéltük, még játszom tíz percet, majd cserélünk – árulta el a Hajdú-bihari Naplónak Lázár Pál.

– Hétfőn és kedden pihentettem kicsit, hál’ istennek rendbe jött, szerdától már a csapattal edzettem úgyhogy nincs akadálya, hogy ott legyek a pályán a tolnai zöld-fehérek ellen – nyilatkozta a védő.


[poll id="1071"]


Mint ismert, a paksiak fertőzés gyanúja miatt kérték az előző fordulóra kiírt, MTK elleni meccsük elhalasztását, amelyre engedélyt is adott a szövetség. Miként befolyásolja ez a debreceni találkozó esélyeit?

– Biztos, hogy nagyon ki vannak éhezve a tétmeccsre az ellenfél játékosai. Szerintem föl lesznek dobva, hogy végre játszhatnak, de ezzel nem akarunk foglalkozni, a mi szempontunkból a saját teljesítményünkön lesz a hangsúly. Az angyalföldiek elleni összecsapás jó alap lehet a remélt hétvégi sikerhez, sokat futottunk és jó dolgokat produkáltunk támadásban, s a korai gól is segített bennünket – tekintett vissza a Vasas elleni meccsre pár gondolat erejéig Lázár.

Kreatívan

A hátvéd úgy gondolja, erős, szervezett gárda a Paksi FC, és egyáltalán nem számít könnyű mérkőzésre. – Hazai pályán mi támadni fogunk, ugyanakkor a védekezésre is figyelnünk kell. Szeretnénk folytatni a nyíregyházi és a Vasas elleni sikeres szereplést, ehhez kreatív futballt kell bemutatnunk, megbontani őket a széleken és jó arányban kihasználni a helyzeteket, akkor nem maradhat el a győzelem – beszélt a bajnoki mérkőzés várható esélyeiről Lázár.

A DVSC-TEVA–Paksi FC összecsapás játékvezetője Iványi Zoltán lesz.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!