Sport

2015.05.08. 10:14

Nagy lépést tehetnének

Balmazújváros - Mindkét fél számára kellenek a pontok, az izgalmak garantáltak lesznek a PLER–Újváros derbin.

Balmazújváros - Mindkét fél számára kellenek a pontok, az izgalmak garantáltak lesznek a PLER–Újváros derbin.A Magyar Kupa négyes döntője és a válogatott Eb-selejtezői miatt három hét elteltével játszik csak újra mérkőzést a Kőnig-Trade Balmazújváros, mely a férfi kézilabda NB I. alsóházi rájátszásának (7-12. helyért) kilencedik fordulójában, pénteken 18 órától a PLER Budapest otthonába látogat. Mindkét együttes számára létfontosságú lenne, hogy újabb pontokkal gazdagodjanak, ha el akarják kerülni a kiesést – a 10. helyen álló hajdú-bihari csapat eddig 17 pontot gyűjtött, míg a sereghajtó PLER 15 egységgel áll.

Legutóbb április 17-én léptek pályára a gárdák, akkor a fővárosiak otthon 30–27-re verték a Gyöngyöst, míg a Balmaz 24–24-es döntetlent játszott a Komló vendégeként.

Beleedződtek

Március 21-én találkozott Újvárosban a PLER és Füzesi Ferenc alakulata, a 10–10-es félidőt követően 19–19-re végeztek az egyletek.

Nem tétlenkedtek az újvárosiak a szünet alatt sem, a tréningek mellett edzőmeccseket is játszottak, kétszer is megmérkőztek a Gyöngyössel. – Volt időnk a legapróbb részletekig kielemezni soron következő riválisunkat, emellett pedig a Heves megyeiek ellen új felállásokat, figurákat gyakorolhattunk a felkészülési találkozók alatt – mondta el lapunk érdeklődésére Korsós Ádám, az Újváros kézise, aki szerint majd csak a péntek esti ütközet után lehet megmondani, jót tett-e a bajnoki pauza, avagy sem.

Ahogy arra Korsós is rámutatott, sok újat nyilván már nem tudnak mutatni egymásnak a csapatok, csak nüanszokon múlhat a siker. – A védekezésnek jól kell működnie, mert abból lehet építkezni. Nyerni megyünk Pestre, amennyiben győztesen hagyjuk el a játékteret, akkor optimális esetben szinte már bebiztosítjuk az NB I-es tagságunkat. Viszont erre még ellenfelünknek is meg van esélye, így biztosan kiélezett csata várható egy köztudottan nagyon meleg csarnokban. A szurkolóink szerencsére velünk tartanak, így a jó hangulat garantált lesz – vélekedett az újvárosiak irányítója, majd hozzátette, a rájátszásban minden meccsük létfontosságú volt, így már beleedződtek abba, hogy bírják a nyomást.

Két kör van már csak hátra a play offból, a pestiek után hazai pályán, a Cegléd ellen zárja a szezont az Újváros május 16-án 18 órától.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!