Sport

2015.05.14. 14:01

Jegyzet: Csak a néző veszít

<em>Az évszázad bokszmérkőzéseként beharangozott Floyd Mayweather–Manny Pacquiao összecsapás csalódást okozhatott a nézőknek, ettől függetlenül a pénzembereknek megérte leszervezni az eseményt.</em> Vékony Zsolt jegyzete.

Az évszázad bokszmérkőzéseként beharangozott Floyd Mayweather–Manny Pacquiao összecsapás csalódást okozhatott a nézőknek, ettől függetlenül a pénzembereknek megérte leszervezni az eseményt. Vékony Zsolt jegyzete.

A hírek szerint csak az Egyesült Államokban nagyjából négy és félmillió ember fizetett azért, hogy otthon, élőben nézhesse végig a csatát, s ez több mint négyszázmillió dolláros bevételt termelt. Átszámítva ez durván száztízmilliárd forint. Összehasonlításképpen: majdnem tízszer kijönne belőle a Nagyerdei Stadion. Félelmetes egyébként belegondolni, az emberek mennyire imádják még mindig a bokszot. Persze két ember fizikai küzdelme valóban izgalmas és drámai dolog, de sajnos a háttérdöntések, machinálások már évek óta abszolút hiteltelenné teszik ezt a sportot. Az említett meccsen leginkább azt lehetett kifogásolni, Pacquiao mennyire nem volt formában (talán eleve sérülten szállt a ringbe), s ez jól mutatja, mi mozgatja a bokszolókat, s a mögöttük álló gépezetet: az a majd’ tíz stadionnyi pénz, amelynek egy részét győzelem és vereség esetén is megkapják – szóval kit érdekel, hogy a nézők szórakoznak-e, ez már régóta nem számít.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!