Sport

2015.05.13. 12:42

Hét debreceni érem született az ob-n

Debrecen - Az éremtáblázaton és a pontversenyben is az élen végeztek a DSC-SI versenyzői.

Debrecen - Az éremtáblázaton és a pontversenyben is az élen végeztek a DSC-SI versenyzői.

A Sport XXI. Aquatlon országos bajnokságnak a cívisváros adott otthont, ahol 45 egyesület 507 versenyzője vett részt. A 8-14 éves gyerekek korosztálytól függően 100-500 métert úsztak, majd ezt követően 1000-3000 métert futottak. A legkisebbek napsütésben, az idősebbek szakadó esőben fejezték be a versenyt, ahol a DSC-SI fiataljai 3 arany, 2 ezüst és 2 bronz­érmet szereztek.

Az újonc II. lány korcsoportban taroltak a cívisvárosiak, a Jánossy Fanni, Pál Adél és Dobi Lili alkotta triumvirátus óriási fölénnyel nyerte meg a csapatversenyt, egyéniben pedig az előbb említett sorrendben sajátították ki a dobogót. Ugyanebben a korcsoportban a fiúk is kitettek magukért, a 10-11 évesek mezőnyében a Pál Vince, Kelemen Dominik, Gut Gábor fémjelezte társaság nem engedte ki a kezéből az aranyérmet. A serdülő fiúk kategóriájában a 15 éves Kovács Balázs szaporította tovább a hazai érmek számát, aki mindössze 5 másodperccel maradt el a győztestől. Hasonlóképpen járt az újonc I. lányok mezőnyében Pusztai Dóra, a DSC-SI tehetsége 2.8 mp-re volt az ezüstéremtől, de meg kellett elégednie a bronzéremmel, ami a 40 fős mezőnyben nagyszerű eredmény.



Elégedetten

Az ob után Pap Zsolt, a DSC-SI triatlon szakosztályvezetője a következőképpen értékelt. – Elégedett vagyok az eredményekkel, hazai közönség előtt kötelező volt jól szerepelnünk, hiszen évek óta mi végzünk az összetett első helyén. A verseny kiegyensúlyozottságát jelzi, hogy a 16 elsőségen, 12 egyesület osztozott. Külön öröm, hogy triplázni csak mi tudtunk. Az érmet nyert versenyzőink mellett kiemelném még Ferenczi Nikolett és Jánossy Márton 4. helyét, akik mindössze egy hajszálnyival csúsztak le a bronzéremről. Keményen dolgozunk tovább, mert nyakunkon a tiszaújvárosi Triatlon Fesztivál május 23-24-én, ahol szombaton a triatlon klubcsapat bajnokságé, vasárnap pedig az egyéni versenyzőké lesz a főszerep – fejezte be gondolatait a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola szakosztályvezetője.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!