Sport

2015.02.27. 13:56

Futballra farkaséhesen

Debrecen - A Loki csapatkapitánya, Szakály Péter amondó, nagyon hosszú volt a majdnem három hónapos szünet.

Debrecen - A Loki csapatkapitánya, Szakály Péter amondó, nagyon hosszú volt a majdnem három hónapos szünet.Hétvégétől újra bajnoki pontokért zajlik a küzdelem, s ez még akkor is jó hír a hazai futballbarátok számára, ha tudjuk, az a bizonyos magyar narancs kicsi és olykor nagyon savanyú tud lenni.

Mivel két kört lejátszottak a tavaszi szezonból még az ősszel, a 18. fordulóval folytatódik az OTP Bank Liga, a DVSC-TEVA idegenben, a Puskás Akadémia otthonában játszik szombaton 16 órától. A már pénteken délután útra kelő debreceniek csapatkapitánya, Szakály Péter osztotta meg gondolatait a Naplóval.

Kőkemény meló

– Nem ez volt az első felkészülésem a DVSC-vel, tudtam, hogy mire számíthatok a szakmai stábtól, de állítom, fizikálisan ez utóbbi volt a legkeményebb mind közül – szögezte le a középpályás. – Úgy vélem, a kondinkkal nem lehet baj, szerencsére – Zsidai Laci kivételével – a sérülések sem nagyon hátráltatták a munkát és az időjárás is kegyeibe fogadott bennünket, egy hétvége kivételével nem kényszerültünk műfűre a felkészülés alatt. A törökországi körülményekre sem lehetett panaszunk, tehát úgy tűnik, minden rendben van. Persze, ezt csak az eredményeinkkel tudjuk bizonyítani tavasszal, minden más csupán szócséplés – fogalmazott a válogatott labdarúgó. Szakály elmondta, az egész csapat lázasan várja, hogy újra pontokért harcolhasson.


[poll id="865"]


– Nagyon ki vagyunk már éhezve a tétmeccsekre, éppen azt számolgattuk, hogy majdnem három hónapja nem játszottunk bajnoki pontokért, ez rendkívül hosszú idő. Erre kellene majd egyszer valami megoldást találniuk az illetékeseknek. Ott szeretnénk folytatni, ahol az év végén abbahagytuk, bízom benne, hogy megmaradt a lendületünk. Bár a tavaszi szezonból már lement két kör, mégis újrakezdésről beszélünk, már csak ezért is fontos lenne nyernünk a Puskás Akadémia és egy héttel később az Újpest ellen. Mert nem titkolt célunk a három pont elhozatala Felcsútról, noha tudjuk, hogy kiváló erőkből áll a hazai gárda, s ehhez még igazoltak is jó futballistákat Fiola vagy Kleinheisler személyében.

Nincs kifogás

A kapitány elmondta, azon lesznek, hogy a PAFC elleni kitűnő statisztikájukat ne rontsák le szombaton. – Tisztában vagyok vele, hogy eddig minden bajnoki meccsünket megnyertük a felcsútiak ellen. Olyan stadionban kell sikeresen szerepelnünk, ahol valóban futballistának érezheti magát az ember, a gyepszőnyeg is kifogástalan, szóval erre nem foghatnánk semmit, ha nem úgy alakulna a mérkőzés, mint ahogyan azt szeretnénk. De a lényeg, továbbra is őrizni akarjuk remek mérlegünket a Puskás Akadémia ellen – mondta Szakály Péter.

A Puskás Akadémia–DVSC-TEVA összecsapást a Hajdú Online 16 órától élőben közvetíti.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!