Sport

2014.12.08. 13:42

Női kézilabda Eb - A válogatott sikere a legfontosabb

Debrecen - Marton reméli, a teltházas Főnix Csarnok hozzájárul a nemzeti csapatunk Eb-sikereihez.

Debrecen - Marton reméli, a teltházas Főnix Csarnok hozzájárul a nemzeti csapatunk Eb-sikereihez.

A magyar–horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokságon nemcsak hazánk lányai bizonyíthatják tudásuk legjavát, hanem a Marton Balázs, Horváth Péter alkotta játékvezetői duó is. A veszprémi páros az elmúlt évek során teljes mértékben megérdemelten vívta ki a szakma elismerését, ennek köszönhetően nemcsak hazánkban, hanem a nemzetközi porondon is rangos mérkőzéseket dirigálhattak.

Horvátországban fújják

A vasárnap kezdődött kontinensviadalon a magyar játékvezetők a varasdi C csoport (Horvátország, Németország, Hollandia és Svédország) és az eszéki D csoport (Franciaország, Szlovákia, Szerbia, Montenegró) mérkőzésein fújják a sípot, így a rangos torna nagy részét Horvátországban töltik.

A közelmúltban lejátszott Magyarország–Románia felkészülési mérkőzésen – amit a Főnix Csarnokban rendeztek – az említett két úriember fújta a sípot, ekkor nyilatkozott Marton Balázs a Hajdú-bihari Naplónak. – Szeretnénk ott lenni a végjátékban, mégis azt kívánjuk a magyar válogatottnak, inkább ők érjenek oda, mint esetleg mi. Első a magyar kézilabda sikeressége, úgyhogy a lányok legjobb hatba jutásának örülnénk a legjobban. Sportdiplomáciailag maximálisan segíteni szeretnénk, ezért a magunk oldaláról mindent megteszünk azért, hogy a Németh András által irányított csapat a lehető legjobban szerepeljen – fogalmazott a veszprémi sípmester, aki a cívisvárosi sportlétesítményt is méltatta.

– Saját bőrünkön tapasztalhattuk a románok elleni mérkőzésen, milyen óriási hangulata van a Főnixnek. Reméljük, a magyar csapat minden alkalommal teltház előtt játszik majd Debrecenben, s a közönség segítségével kiharcolják az elődöntőbe jutást! – fejezte ki vágyát Marton Balázs.

HBN-DZST

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!