Sport

2014.10.31. 09:25

Sikerel pofozkodtak lányaink Egerben

Eger, Debrecen - Pallás Szimi aranyérmes, Mészáros Marica döntős.

Eger, Debrecen - Pallás Szimi aranyérmes, Mészáros Marica döntős.

Az október 28-31. között Egerben zajló női magyar bajnokság (junior, ifi és felnőtt), valamint a serdülő magyar kupa harmadik napján a DVSC-s Mészáros Marica beverekedte magát a pénteki fináléba. Pallás Szimonetta pedig a junioroknál döntőzött, s nyert is, ráadásul egy olyan meccsen, amelyen először őt intették meg (nehezményezte is a tréner).

A DVSC robog tovább, pénteken Marica és Furó Virág is az aranyért bunyózik, akárcsak Nagy Timi.

Csütörtök

Felnőtt

57 kg: Mészáros Mariann (DVSC) - Gulyás Judit (SZN) 5-0

Junior

+80 kg: Pallás Szimonetta (DVSC) - Juhász Adrienn (HTS) 5-0

Salánki László: Marica ellenfele erős volt, ő azonban nem adta meg magát, keményen küzdött. Mivel Marica végig irányított, megérdemelten jutott döntőbe. Szimonetta (edzője Zöld Ferenc - a szerk.) egy nála jóval nehezebbnek tűnő lány ellen bunyózott. A második menetben számoltak Szimire, amit én nem tartottam indokoltnak. Viszont megtette mindazt, amit kellett  s a harmadik menetben már ellenfelére számoltak. Végül ő is megérdemelten nyert, amivel magyar bajnok lett a junioroknál.

Pénteki program (döntők)

52 kg: Furó Virág (DVSC) - Papp Zsófia (Vecsés)

57 kg: Mészáros Mariann (DVSC) - Nagy Kornélia Kitti (NYVSC)

75 kg: Nagy Tímea (DVSC) - Szabó Luca (Székesfehérvár)

Esélyek

Marica kapta a legnehezebb riválist. Kitti eredményei önmagukért beszélnek (édesapja, egyben edzője, Nagy Lajos foglalta össze röviden: 4 országos bajnokság, junior világbajnoki bronz, ifi Európa-bajnoki bronz, uniós Eb-n bronz, míg felnőtt Eb-n 5. hely). Virág is komoly mérkőzés előtt áll, ugyanakkor Timi sem mehet biztosra, hiszen Luca kemény vetélytárs lesz, ez szinte biztos.

Angi és Fruzsi sem maradt harc nélkül

Salánki Lacitól megtudtuk, hogy két bokszolója, Nagy Angéla és Kállai Fruzsina is bunyózott egy-egy meccset egy testvérpár két tagjával. Ők mérkőzés nélkül lettek bajnokok, hiszen nem került vetélytársuk saját kategóriájukban. Ám edzőjük nem akarta csata nélkül hazavinni őket, ezért barátságos találkozókat szerveztek nekik. Fruzsi egy rutinosabb bunyós ellen gyakorolhatott, aki sportszerű módon óvatosan bokszolt vele, de tapasztalatszerzésnek ez is jó volt, Angi viszont meggyőzően öklözve - bár nem volt pontozás - nyert a maga gyakorló meccsén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!