Sport

2014.09.22. 16:41

Gólerős támadók nélkül nehéz villogni

Debrecen - A Loki mindössze ötször talált be az eddigi nyolc fordulóban.

Debrecen - A Loki mindössze ötször talált be az eddigi nyolc fordulóban.Nem született gól a vasárnap esti DVSC-TEVA–Kecskeméti TE bajnoki összecsapáson, azaz továbbra sem akar beindulni a hazaiak szekere. A bajnokcsapat nyolc fordulót követően csak a 9. helyet foglalja el a tabellán, két győzelem és három döntetlen mellett háromszor kikaptak Szakályék, a gólkülönbségük pedig 5-6.

Volas: elfelejtett tudomány

Szembetűnően kevés az eddig megszerzett öt hajdúsági gól, ebből a sovány termésből a csatár Seydi szerzett 2, míg Kulcsár egy találatot. A tavalyi szezonban az első nyolc kör alatt csak a támadók összehoztak kilenc gólt, most azonban roppant impotensnek tűnik ez a részleg. Egy éve Dalibor Volas 8/5-ös mutatóval rendelkezett, a szlovén játékos azóta alaposan alább adta, most szinte ötször nem passzol emberhez a pályán, a KTE ellen ki is fütyülték a 45 percnyi lehetőséget kapó csatárt.

Ibrahima Sidibe rúgta a 2013-2014-es szezonban a legtöbb gólt a Lokiban, de idén ő sem tud csodát tenni. A szenegáli hajt becsülettel, de a kapura nagyon kevés veszélyt jelent. Ahogyan L’ Imam Seydi sem váltotta meg eddig a világot, bár kétszer már beköszönt a most futó bajnokságban, nem állíthatjuk, hogy az ellenfelek minden lépését rettegik.

Kulcsár Tamás a szezon elején megsérült, mára azonban visszanyerte erőnlétét, azonban a góllövő csukát ő is jó ideje keresi, arról a Tiszáról nem is beszélve, akinek egyelőre momentumai sem nagyon akadnak, többnyire a padon kezdi a meccseket.

Bár a nyáron arról volt szó, hogy mindenképpen szeretne csatárt igazolni a Debrecen, ez nem következett be, s most már nincs is erről szó, úgy tűnik, a jelenlegi kerettel kell megvívni minimum az őszi szezont.

Görcsösség

– A lélektan rendkívül fontos szerepet játszik a csatárok életében – nyilatkozta portálunknak a korábbi válogatott támadó, Sallói István. – A debreceniek szinte minden évben jól kezdték a szezont, meglepő, hogy ez a lendület hiányzott idén. Úgy látom, a Loki nemzetközi szereplése miatt a bajnokság háttérbe szorult a szezon elején. Sajnos, a játékosoknak igazi sikerélményben még nem volt részük, így a győzelmi kényszer miatt görcsössé váltak. A támadóknál az önbizalom nagyon fontos tényező, legalább ötven százalékot nyom a latba. Példának okáért ott van a spanyol Fernando Torres, aki immáron három éve nem találja egykori, félelmetes góllövő cipőjét. Szerintem Kondás Elemér csapatának pici szerencsére lenne szüksége, hogy beinduljon végre – mondta Sallói.

Ami ugyancsak gond a cívisvárosiaknál, hogy az eddig kreatívnak bizonyuló középpályássor sem találja önmagát, tavaly Szakály és Bódi többször is levette a gólszerzés terhét a támadókról, de most nem csupán a gól hiányozik tőlük, hanem a lendület és az ötletesség, ez is tükröződik a megszerzett pontok számában.

HBN-TN,DZST


Debrecen - A hajdúságiak ebben a szezonban roppant gólképtelenek, így nem lehet jól szerepelni.


Debrecen, 2014. szeptember 21., vasárnap (MTI) - A címvédő Debrecen hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.


Debrecen – A labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában a Loki a Kecskemét csapatát fogadta vasárnap 18:30-tól Debrecenben, a Nagyerdei Stadionban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!