Helyi közélet

2016.05.25. 09:26

Sikkasztás gyanúja miatt folyik a nyomozás

Álmosd - A fegyelmi eljárás lezárása után munkába állt Köteles István, Álmosd polgármestere.

Álmosd - A fegyelmi eljárás lezárása után munkába állt Köteles István, Álmosd polgármestere.

Ugyanakkor a képviselő-testület nemrégiben megtartott ülésén egyhangú szavazással döntött, hogy nagy vagyoni hátrányt okozó sikkasztás gyanúja miatt büntető feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen, továbbá felszólítja Kötelest, hogy az általa felhasznált, a költségvetési rendeletben nem szereplő tételekhez kapcsolható pénzeszközöket – összesen mintegy 2,8 millió forintot – fizesse vissza – értesült a Napló. A megyei rendőr-főkapitányságtól megtudtuk, a Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség sikkasztás elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást.

A polgármester, ahogy eddig, érdemben most sem reagált megkeresésünkre.

HBN


Álmosd - Törvénytelenségre utaló jeleket talált az a fegyelmi bizottság, amelyik a polgármesteri tisztségében márciusban felfüggesztett Köteles István (Fidesz-KDNP) felelősségét vizsgálta – tudta meg a Napló. Az álmosdi képviselő-testület május 4-ei ülésén határoz az esetleges szankciókról, valamint a polgármesterrel szembeni további eljárásról.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában